Bu sınıfın öğrencilerinin hepsi hamile...

Bu sınıfın öğrencilerinin hepsi hamile...
 Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmet vermeye başlayan ‘’Gebe Eğitim Sınıfı’’ yoğun ilgi görüyor.Her kadının üreme...

 

Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmet vermeye başlayan ‘’Gebe Eğitim Sınıfı’’ yoğun ilgi görüyor.Her kadının üreme sağlığı, gebelik, doğum ve yeni doğan bakımı konularında eğitim alıp bilgilendirilmesi, bir annelik hakkıdır. Günümüzde çeşitli merkezlerde ücretli olarak verilen doğum öncesi ve doğuma hazırlık eğitimleri, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ücretsiz olarak hizmete sunuluyor.

 ‘’Gebe Bilgilendirme Sınıflarında’’ anne adayları duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanıyorlar. Böylece eğitim almış bir gebe, bilgili ve güvenli olarak doğum ekibiyle uyumlu bir şekilde, doğum sürecini yönetebiliyor.

Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Gebe Eğitim Merkezinde, konforlu bir ortamda 2 ebe, 1 psikolog, 1 fizyoterapist ve 1 diyetisyen tarafından gebelik süreci, gebelikte beslenme, anne sütünün önemi, emzirme,  doğum, aile planlaması, plates-nefes egzersizleri ile bebek bakımı konularında bilgilendirmeler ücretsiz olarak yapılıyor. Merkeze başvuranlara, gebeliklerinin başlangıcından bebeklerini sağlıklı olarak kucaklarına aldıkları ana kadar destek olunuyor.

 

Gebe Eğitim Sınıflarıyla, Sezaryenlar Azalıyor…

Konuya ilişkin olarak Adana  Milletveki Prof.Dr.Necdet ÜNÜVAR “Gebe bayanlar genellikle doğum korkularından dolayı  sezaryenle  doğumu, normal doğuma tercih ediyorlar. Gebe Eğitim Merkezlerinde eğitim gören gebe bayanlar normal doğum eyleminin fizyolojik ve korkulacak bir durum olmadığını öğreniyor ve normal doğum tercihlerinde artış sağlanıyor, bizim de istediğimiz tüm doğumların normal doğum olmasıdır, çünkü sezaryen gerekli olmadığı durumda uygulanırsa hem anneye hem de bebeğe zararlar verebilir, bunun yanı sıra aile bütçesinide olumsuz etkilemektedir” dedi.

Gelişmiş ülkelerde sezaryen oranlarının düşük olduğunu, en çok sezeryan yapan ilk 5 ülke içinde olduğumuzu, dolayısıyla normal doğumu teşvik etmek amacıyla böyle hizmetlerin halka duyurulmasının öneminin altını çizdi.

Adana KHB Genel Sekreteri Prof.Dr.Osman Kürşat ARIKAN ise ‘’Gebe Eğitim Merkezimize son 1 yılda 149 başvuru yapılmıştır. Başvuran gebelerimizin %92’i normal doğumla, %8’i sezaryenle gerçekleşmiştir, sezaryen olan gebelere  tıbbi zorunluluk neticesi sezaryen yapılmıştır, anlaşılacağı gibi bu eğitimler, gebeyi doğuma hazırladığı gibi doğum korkusunu azaltıp normal doğumun tercih edilmesini de arttırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr.Osman Kürşat ARIKAN ayrıca “Eğitim almak isteyen anne adaylarının, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  ‘’Gebe Eğitim Merkezine’’ başvurarak konu hakkında bilgi alabilecekleri ve kayıt yaptırabileceklerini” sözlerine ekledi.

Gebe Bilgilendirme Sınıflarına katılım ücretsiz olup,
Daha geniş bilgiye 0322 431 60 01/8526 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

adanapost.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.