Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi yönetimi ve ihracatçılar İstanbul’da ‘meydana’ çıkıyor

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi yönetimi ve ihracatçılar İstanbul’da ‘meydana’ çıkıyor
Ekim ayı ihracat rakamlarını Başbakan Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve TİM Başkanı Büyükekşi açıklayacak.. Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi yönetimi ve ihracatçılar İstanbul’da ‘meydana’ çıkıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 1-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği Türkiye İhracat Haftası etkinliği ile Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomi yönetimini ihracatçılarla buluşturuyor.

TİM’in ev sahipliğinde 3 gün sürecek etkinliğin ilk gününde Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte Ekim ayı ihracat rakamlarını da açıklayacak.

Yine ilk gün gerçekleşecek ‘İhracat Meydanı’ oturumuna Ali Kibar, Ömer Yüngül, Ümit Leblebici, Vahap Küçük, Ahmet Kırman ve Mehmet Büyükekşi gibi iş dünyasının önde gelen isimleri; Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez ile birlikte sahnede yerlerini alacak. Kur riski, ihracatın finansmanı, Ar-Ge ve inovasyonu tartışacaklar.

Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan üç gün boyunca katılacakları özel oturumlarda ihracatçıların gündemlerindeki konuları ele alacaklar.

İhracatçı birlikleri başkanlarının moderatörlük yapacağı ‘İhracatçılar Soruyor’ başlığı altında düzenlenecek panellerde ise Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın müsteşar, müsteşar yardımcısı ve genel müdür düzeyinde bürokratları ihracatçıların sorularını yanıtlayacak.

Üç ülke için rota çizilecek, 70 ülkeden alım heyetleri gelecek

İhracat Haftası etkinliklerinde ayrıca TİM’in İhracat Pusulası programı kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Üç farklı günde rota sırasıyla Fas, Endonezya ve Singapur’a dönecek.

Etkinlik boyunca gerçekleştirilecek Alım Heyetleri organizasyonlarında ise ihracatçılar, potansiyel alıcılarla birebir görüşme imkanı yakalayacak. Etkinliğe 70 farklı ülkeden 700 ithalatçının katılması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.