“Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum!” İçin Toplandılar

“Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum!” İçin Toplandılar
 Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi, sendikanın “Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum” projesi kapsamında üye öğretmenlere SAMEDER Adana...

 

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi, sendikanın “Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum” projesi kapsamında üye öğretmenlere SAMEDER Adana Şube başkan yardımcısı Dr. Derya Adnan ATILGAN tarafından  “Bağımlılıkla Mücadele” semineri verildi.

Açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ömer YILMAZ, Sendika olarak her dönem etkin projelere imza attıklarını, söyledi. 2014-2015 Öğretim yılının kapatırken “Okullara Çocuk Bakım Odası Kurulmalıdır” demiştik, Bu öğretim yılında ise “Okula Can Veren Yılın Öğretmeni “projeleri ile sosyal sendikacılık yapmaya devam ettiklerini ifade etti.

Ancak,  bağımlılıkla mücadelenin öncelikleri olduğunu,bu yüzden sendikamızın “Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum” 2014’ten beri bu proje kapsamında üyelerle birçok sağlıklı yaşam etkinlikleri düzenlediklerini ve bu projenin 2017 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Adana Şube başkan yardımcısı Dr. Derya Adnan ATILGAN, öğretmenlere bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verdi. Dr. D.ATILGAN, Bağımlılıkla tanışma yaşının 10 yaşının altına düştüğünü, bu nedenle bu mücadelede sınıf öğretmenleri de dâhil olmak üzere öğretmenlerinduyarlı ve örnek olmaları gerektiğini ifade etti. Dr. Atılgan şöyle devam etti;

Bağımlılıkta en önemli mücadele sigara ile olmalıdır. Bütün madde bağımlılıklarının ilk aşamasının sigara içme ile başlar. Sigaraya ulaşma diğerlerine göre daha kolay olduğundan ön önemli mücadele de bununla olmalı. Sigara, maddi, manevi, bedensel ve ruhsal birçok olumsuz etkileri var. Aynı zamanda öldürücü zararları vardır.  SAMEDER olarak her yıl bağımlılıkla tanışmanın en yoğun olduğu lise 1. Sınıflara bağımlılıkla ilgili seminerler vermekteyiz. Ama seminer verirken öğrencilerin saf zihinlerini bulandırmadan, bir özenti oluşturacak görüntü ve paylaşımlara yer vermeden yapıyoruz.

Bağımlılığın 2. aşamasının alkol, 3. Aşamaise ani ölümlere neden olan uyuşturucu maddelerdir. Sigaraya başlayan ve bağımlı olan bir bireyin alkol ve uyuşturucu kullanımına çok açık olduğunu belirtmeliyiz. Bağımlılıkla Mücadelede en önemli adımın, öğrencilerin bu maddelerle tanışmasının engellenmesi gerektiğini, bu yüzden çocukların arkadaş ortamlarını gözaltında tutulması gerektiğini söyledi. Burada bulunan Aktif Öğretmenlerin geleceğimiz çocuklarımıza örnek ve önder olacağına inandığını söyledi.

Bunun yanında sanal bağımlılığın da çocuklarımızı tutsak ettiğini, onları toplumdan soyutladığını ve başarılarını etkilediğini söyledi. Ayrıca son zamanlarda enerji içeceği adı altında yine çocukların bir tuzak içerisine düştüğünü söyledi.

Aktif Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ömer YILMAZ, “Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum” projelerine katkılarından dolayı, Dr. Derya Adnan ATILGAN’ teşekkür plaketi verdi.

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.