Ataşbak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ataşbak:
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, engellilerin evden çıkarak sporla tanışmaları ve toplumla entegre olmaları için projeler ürettiklerini söyledi.
Ataşbak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemli olan “Engelliler Günü”nü yürekten kutladığını belirterek, sporun engellilerin için en doğal rehabilitasyon aracı olduğunu kaydetti.
Mevcut hükümet döneminde “Sosyal Devlet” anlayışıyla engellilerin her alanda yaşam kalitesini artırmak, meslek edindirmek, istihdamlarını sağlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak ve refah düzeylerini artırmak için önemli yasa ve yönetmenliğin yaşama geçirildiğini anımsatan Ataşbak, engellilerin spora yönlendirilmeleri için tüm olanakların seferber edildiğini ifade etti.
-SPOR BAKANI KILIÇ, ADANA’YA ENGELLİLER İÇİN OTOBÜS GÖNDERDİ-
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kentimizde ki engellilerin antrenman ve deplasmana gitmeleri için engellilere göre dizayn edilen, özel donanımlı otobüs gönderdiğini belirten Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Engellilerin moral, motivasyon, toplumla kaynaşmaları, farklı mekanlar görmeleri ve arkadaş çevrelerini genişletmeleri ve en önemlisi tedavilerini için sporun yararı yadsınamaz. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Valimiz Mustafa Büyük’ün direktif ve destekleriyle ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de engellilerin evden çıkarak sporla tanışmaları ve toplumla entegre olmaları için projeler üretiyoruz. Engellilerin tesislerimizden daha verimli yararlanmaları için tüm tesislerin mimari yapasını engellilere yönelik düzenledik. Rıza Salih Saray ve Çukurova Kapalı Yüzme Havuzu’nu engellilerin hizmetine sunduk. Her engellinin kendine uygun yapacağı spor dalı vardır. Yeter ki bizlere başvursun. Bu konuda ailelerin de istekli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz. Sporla tanışan engelli bireylerin yaşama daha pozitif bakacağı ve keyif alacağı unutulmamalıdır.”
Ataşbak, geçtiğimiz aylarda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile birlikte “engelli bireylere uygun spor branşı seçimi” gerçekleştirdiklerini, engelli sporcuların müsabakalara bilimsel hazırlanmalarının sağlandığını anlattı.
-ADANA’DA ŞAMPİYON ENGELLİLER-
Adana’da 52 engelli kulübünde bin 500 kadar sporcunun yüzme, masa tenisi, tekerlekli sandalye basketbol, atletizm, bocce, bowling, oturarak voleybol, ampute futbol, halter, badminton, tekvando branşında faaliyet gösterildiğini belirten Ataşbak, başta yüzmede Dünya Şampiyonu olan Nazan Çaçan olmak üzere, badmintonda Narin Uluç’un Avrupa ikinciliği, Tekvando da Fatih Çelik’in Avrupa üçüncüsü, Nevriye Güngör’ün atletizmde Avrupa Paralimpik Oyunları’nda ikinciliği bulunduğunu sözlerine ekledi.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.