Asım Korkut: Bunlar dağdaki teröristten daha tehlikeli

Asım Korkut: Bunlar dağdaki teröristten daha tehlikeli
Görevi başında tutuklanan tek hakim olan Asım Korkut paralel yapı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özel Yetkili Mahkeme Başkanı Asım...



Görevi başında tutuklanan tek hakim olan Asım Korkut paralel yapı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 


Özel Yetkili Mahkeme Başkanı Asım Korkut A Haber'de yayınlanan Yaz Boz programında paralel yapıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görevi başında tutuklanan tek hakim olan Asım Korkut paralel yapıyla ilgili yaptığı değerlendirmede 'paralel yapı devlet içinde vardır. Bunu en iyi gören benim. Bunlar dağdaki teröristten daha tehlikeli' dedi. Korkut ayrıca paralel devletin varlığından ilk bahseden kişilerden birisisnin kendisni olduğu belirterek paralel yapının varlığından 2009 yılında bahsettiğini açıkladı.

Asım Korkut 17 ve 25 Aralık operasyonunun kendisine kurulan komployla aynı olduğunu belirterek halkın gözünde bir itibarsızlaştırma yaratmak için bazı yandaş medyanın polisler birlikte hareket ettiğini söyledi.

İzmir'de Özel Yetkili Ağır ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yatığı süre içinde kanunsuz bir çok istekle karşılaştığını belirten Asım Korkut 'emniyetteki ve özel yetkili mahkeme içinde paralel yapı işbirliği içinde çalışıyorlardı, adliye zabıt katibi yerine sivil polisler çalışıyordu. Yapılacak işler, dinlenecek kişiler emniyette kararlaştırılıyor usulen adliyede tasdik ediliyordu. İnsanlar haksız yere tutuklanıyor, bol bol klasör hazırlanıyordu' şeklinde konuştu.

İŞTE O ÇARPICI AÇIKLAMALARIN SATIR BAŞLARI...

KİMLER TUTUKLANIYORDU

Normal suçlular yanında kendilerine muhalif rakip gördükleri kişileri tutukluyorlardı. Bunu yapmak için sahte ihbar dilekçesi hazırlıyorlardı. Çoğu dosyadaki isim hayalidir. Bunlar suç örgütü kurmuştur diye iddiada bulunuyorlardı. Üzerine bir üst yazı ekleyip dinleme talep ediyor mahkemeden karar alınıyordu.

17 ARALIK OPERASYONU BANA YAPILANIN AYNISI

17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsü görünce bana yapılanların aynısı olduğunu anladım. Bunların hiç taktik değiştirmediğini gördüm. Öncelikle basın mensupları da gidiyor kendi yandaşlarıyla suçlu imajı yaratmak için bol bol yalan haber yaptırıyorlar. Benim olayımda ne rüşvet veren nede bir vatandaş var. Paralel yapının elemanları kendi taleplerini kabul etmediğim için devletin parasını bankadan Ziraat Bankası'ndan çekip bir avukata verip güya bana verilecek diye beni tutukladılar. 17 Aralık operasyonunda paraları görünce eyvah, bana yapılanın aynısı dedim.

KANUNSUZ TUTUKLANANLARI SERBEST BIRAKTIĞIM İÇİN KOMPLO KURDULAR

Benden kanunsuz tutuklananları serbest bırakmamı istediler. Çeteyle mücadeleyi zarar verdiğimi iddia ediyorlardı. Bende kabul etmedim. Çete yakıştırmasıyla herkesi dinliyorlardı.

DELİL NİTELİĞİ OLMAYAN BELGELERİ ÇOK GÖRÜNSÜN DİYE EL ARABASIYLA TAŞIYORLARDI

Televizyonlarda da görüyoruz el arabalarıyla klasör taşıyorlar. Hakim okumasın diye içinde alakasız delil niteliği taşımayan binlerce belge vardı. Bir hakimin 50-100 klasörü bir iki saat içinde okuması mümkün değil. Yaygın söylenti tutuklanacak kişilerin isimleri veriliyordu, o kişilerde tutuklanıyordu. Hakim iyi niyetli olsa bile o dosyaları okuyamaz.

PARALEL DEVLETİN KOMPLOCU OLDUĞUNU İLK BEN AÇIKLADIM

Bana komplo yapıldığı zaman mahalli basında demeç vermiştim devlet aban komplo yaptı diye. Ben paralel devleti dile getiren ilk kişilerden biriyim. 2009 yılında bunu söyledim. Önüme dosyalar getiriliyordu, delil olmadan tutulama istiyorlardı. Ben hukuki delil istiyordum Yada tutuklanan kişilerin bırakılmaması istiyorlardı. Bende değerlendirmeye alacağımı söyleyip savuşturuyordu, kendi bildiğimi okuyordum. Adliyede paralel yapı var. Emniyet hakim ve savcılara araba tahsis ediyor, yemeğe götürüyordu.

TUTUKLAMALAR FECİ BİR HAL ALMIŞTI

Tutuklamalar feci bir hal almıştı. Bir savcı bir kızı ayarlamak istiyor, yemeğe gidelim diyor, otele davet ediyor. Kız buna yüz vermiyor. Babası buna izin vermediği için kızın babasına çorap örüyorlar. Kızın babasını çete suçlamasıyla tutuklattılar. Davasında bana düşmüştü ilk celsede bıraktım. Kıza 'babanı bıraktıracağım gel benimle o'l diye ısrarlı şekilde mesaj atıyor. Bundan dolayı adı geçen savcı tutuklanmıştır. Kadın - kız ayarlamak için tutuklama kararı verilmiştir. Bunun arkasında paralel yapı var. Herkesin zaafına göre plan yapıyorlardı.

EŞİM KANSER OLDU

Beni itibarsızlaştırmak için yalan haberle yapıldı. Eskort kızlarla tatile gittiğim konusunda yalanlar ortaya atıldı. Eşim iftiralar yüzünden kanser tedavisi gördü. Kendim hakkında dinleme kararım verildiğim gibi bir durum ortaya çıkardılar. Böyle bir kararı istesem de veremem. Yalan haber yapıldı. Dikkatsiz, özensiz hakim izlenimi vermek istediler. Avukatlarım gözaltına alındı. Avukatlarım çete mensubu yapıldı. Yargıtay'da savunma yapamadılar. Ben dinini dilinin bilmediğim Avrupalı yargıçlar değil Türk yargıçlar tarafından hakkımın teslim edilmesini isterdim.

BUNLAR DAĞDAKİ TERÖRİSTTEN DAHA TEHLİKELİ

Askeri Casusluk davasında gördüğüm kadarıyla çok fazla abartıldı ve insanların önleri kesilip istikballeri karartıldı. Hukuk ve yargının içindeki paralel yapı elemanları İzmir'de güçlü bir yapıya sahip. Bunlar dağdaki teröristten daha tehlikeli. Devletin, yargının itibarını sarsma konusunda çok büyük etkiye sahiptirler. Paralel yapıyla mücadele edilmeli. Tayinleri yapıldı. Bunların yeri değişti ama bunlar yeterli olmayabilir. Hükümeti darbeye teşebbüs basit bir suç değil. Darbe en ağır cezayı gerektirir.

ADANA'DAKİ TIR OPERASYONU

Bence hukuku adına yapılan yüz karasıdır. Devletin istihbaratı istediği silahı istediği yerden alıp istediği yere götürür. Kolluk güçleri medyayla operasyona gitmez.

PARALEL YAPI

Paralel yapı sadece emniyetin içinde değil maliye için de var. Maliyenin içinde çok güçlü biçiminde yerleşmişler. Adım adım devleti ele geçirmeye çalışıyorlar. Dindar görünüm altında yapmadıkları komplo kalmadı.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.