"Ambulansa Yol Veriyorum, Hayat Kurtarıyorum"

"Ambulansa Yol Veriyorum, Hayat Kurtarıyorum"
 Öğrenciler "Ambulansa Yol Veriyorum, Hayat Kurtarıyorum" Projesine Büyük İlgi GösterdiAdana Valiliği koordinasyonunda,İl Sağlık Müdürlüğü tarafından...

 

Öğrenciler "Ambulansa Yol Veriyorum, Hayat Kurtarıyorum" Projesine Büyük İlgi Gösterdi

Adana Valiliği koordinasyonunda,İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce desteklenen 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasını önlenmek ve trafikte geçiş önceliğine önem gösterilmesine yönelik, toplumu bilinçlendirme ve farkındalığı arttırma kapsamındaGönül Ferhat Baykara İlköğretim Okulu’nda program düzenlendi.

İlimizde sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırıla bilirliğine yönelik ulusal bazda başlatılan kampanyanın tanıtım çalışmaları diğer illerde olduğu gibi İlimizde detüm hızıyla devam ediyor.

 “Acil durumlarda saniyelerin önemli olduğunu unutma!” “Ambulansa yol veriyorum hayat kurtarıyorum” sloganlarıyla başlatılan kampanya çalışması İlimizde öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Küçük yaşlarda eğitime önem veren Sağlık Bakanlığı öğrencilere yönelik çalışmalar ve aktiviteler gerçekleştiriyor. Bu amaçla AdanaValiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında okullarda öğrencilere yönelikkampanyalar  gerçekleştiriliyor.

            Öğrencilere verilen bilgilerle 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi,112 ile hangi şartlarda ve nasıl iletişim kurmaları gerektiği konusundaöğrencilerin bilinçlenmesi,ayrıca öğrenciler vasıtasıyla ebeveynlerine bilgi broşürleri ulaştırılması amaçlanıyor.

Düzenlenen bilgilendirme programına, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Çukurova İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sadettin Özsürekcigil, Çukurova İlçe Emniyet Müdürü Seyfullah Özdemir ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

112 Acil Çağrı Hattı Gereksiz Yere Aranmamalıdır

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Saadettin Özsürekcigil, “112 Acil Sağlık Hizmeti’nin aranması halinde, acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza günün 24 saati ücretsiz ulaşıyor ve hastayı tedavisinin yapılacağı hastaneyeen hızlı şekilde ulaştırıyoruz.

.

Valilik Olarak Biz Bu Kampanyayı Önemsiyoruz

Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ise 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin gereksiz yere meşgul edilmesinin son derece yanlış olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığımızın bu gibi çalışmalar düzenleyerek toplumun bilinçlenmesi noktasında önemli bir rolü olacağını düşünüyorum. Miniklerin kurallara uyma konusunda büyüklere göre daha bilinçli ve dikkatli olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızı bu konuda takdir ediyorum. Çocuklarımızın bu hassasiyeti diliyorumki büyüklere de yansır. 

 Öğretici amaçlı sunum ve kampanyanın ana temasını vurgulayan kısa bir film gösterisinin ardından Sağlık Bakanlığının çocuklar için hazırlamış olduğu stantlarincelendi.

adanapost.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.