Amatörler Şehmus Uçar'ı istiyor

Amatörler Şehmus Uçar'ı istiyor
 Bazı Amatör Spor kulübü yöneticileri Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek amatör spor kulüplerinin bir takım sorunlarına...

 

Bazı Amatör Spor kulübü yöneticileri Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek amatör spor kulüplerinin bir takım sorunlarına değindiler.

 

Fair-Play, Transfer politikası ve Şehmus Uçar konu başlıklı üç konuya değinen yöneticiler, Amatör spor müsabakaların Fair-Play çerçevesinde geçmesini istediklerini ve Süper amatör Küme’de kurum takımı olan Büyükşehir Belediyespor’un bütçesine hiç bir amatör takımın ulaşamayacağını,  artık Büyükşehir Belediyesi’nde kendilerine bir muhhattap dahi bulamadıklarını belirttiler.Amatör spora gönül vermiş bir sporsever olan Şehmus Uçar’ın da tekrar sporun içinde olmasını istediler.

Basın toplantısına Baklalıspor Kulüp Başkanı Murat Mert, Kuzey Adanaspor 2. Başkanı Celal Mermertaş, Nakliyatçılar Sitesi Başkanı  İzzettin Turgut, Hadırlıgücü Kulüp Başkanı Hakan Uykiz, Çukurova Demirspor Kulüp Başkanı Ercan Kurgun, İş adamı Arif Tunç, Yeşilyurt Demirspor Kulüp Başkanı Cem Şu ve Çukurova Demirspor 2. Başkanı Seçkin Gençler gibi Amatör Kulüp Başkanları ve yöneticileri katıldı.

İlk olarak Ercan Kurgun’un konuştuğu basın toplantısında Kurgun şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Adana Sporu’na desteklerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Baykanı’mız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyoruz. Toplantımız kişisel bir örgütlenme değildir. Bizler sahada tabiki de rekabet istiyoruz. Bu memleketin spora gönül vermiş şahıslarıyız. Bizler sahada tatlı rekabet istiyoruz. Ama bunun da bir seviyesi olmalıdır. Şahıs kulüpleri imece usülü bir takım yaratıyor. Ama kurum takımı olan Büyükşehir Belediyespor’la bütçede yanyana durmamız mümkün değil. Böyle bir durumda konu mankeni durumuna düşüyoruz. Konu dişında bir noktaya da değinmek gerekir. Sporcu sağlığı icin amatör müsabakalara ambulans istiyoruz. Yetkililer bu konuda harekete geçmelidir.” dedi.

Uykız”İyi futbolcularla anlaşma sağlayamıyoruz”

Hadırlıcıgücü Kulüp Başkanı Hakan Uykiz’de hangi futbolcuyla transfer masasına otursalar Büyükşehir Beledeyespor’un o futbolcuya daha çok para verdiğini söyledi. Uykiz “Bizler şahıslarla yürüyen takımız. Hiç bir iyi futbolcuyla anlaşma sağlayamıyoruz. Bizde koca sezonun bütçesi Büyükşehir Belediyespor’da iki oyuncuya verdiği transfer miktarı kadar. Yani anlayacağınız Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğa oynayacak biz günü haftayı kurtaracağız” dedi.

Mermertaş “Kalıcı gelir istiyoruz”

Mermertaş’da amatör takımlarının kalıcı geliri olmadığını belirterek “Yeni sezonda Fair-Play çerçevesinde maçlar geçmesini istiyoruz. Yeni sezonda amatör spora yeni şeyler kazandırmak istiyoruz. Bizim amacımız ayrıştırıcı değil toplayıcı olmak. Bu toplantıyı yapma amacımız bazıları tarafından çarptırıldı. Ama biz amatör spora yara olan konulara artık çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi. Şehmus Uçar’nda tekrar sporla iç içe olmasını ve Büyükşehir Belediyesi’nde tekrar amatör sporla uğraşan bir şahıs olmasını istediklerini söyleyen Mermertaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün bu konuyla ilgilenmesini istediklerini ifade etti.

Murat Mert “Transfer politikası gözden geçirilsin”

Kendilerinin uzaktan kumandayla yönlendirilen başkan olmadıklarını belirten Mert “Biz bu sene Süper Amatör Küme’de centilmenlik istiyoruz. Adana’da transferler çok uçuk miktarlarda dönüyor. Biz köy takımıyız. Bir futbolcuya harcayacak uçuk bütçelere sahip değiliz Bu transfer politikasının gözden geçirilmesini istiyoruz. ” dedi.

Arif Tunç “Uçar’ı aramızda görmek istiyoruz”

“Geçen sene Amatör Spor Kulüplere güzel bir hava kazandıran Şehmus Uçar’ı tekrar aramızda görmek istiyoruz. Maalesef ki bir takım şeyler sporun dışında gelişti. Şehmus Uçar gibi isimlere Adana sporunun ihtiyacı var. Bizim bugün burada toplanma imkanımız birilerini bir yerden indirmek veya birilerini bir yerlere çıkarmak değil. Bir takım dedikodulara son verilmelidir.” dedi.

Cem Şu “Büyükşehir Belediyesi’nde muhattap bulamıyoruz”

Şehmus Uçar’ın spor sevdalısı olduğunu dile getiren Şu “Uçar her mahallede bütük amatör spor kulüplerine hizmet etti. Her konuda amatör spor kulüplerinin yanında oldu. Uçar’ı yeniden aramızda görmek istiyoruz. Artık Büyükşehin Belediyesi’nde kendimize bir huttap bulamıyoruz” dedi.

Çukurova Demirspor 2. Başkanı Seçkin Gençler’de ortaya çıkan transfer politikasıyla türk sporuna zarar verdiklerini belirterek bu politikanın gözden geçirilmesini istedi.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.