?Akıl, iman, vicdan sahibi her mümin, Nijerya'daki bu zulmü yapan haramileri telin etmek zorundadır.?
Türkiye Diyanet Vakfının kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığında ?Uluslararası Öğrenci Yıl Sonu Programı? gerçekleştirildi.
Etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının 160 ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerden bahsederken son günlerde Nijerya?da meydana gelen kız kaçırma olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; "Elbette akıl, iman, vicdan sahibi her mümin, böyle bir zulmü, böyle bir haksızlığı yapan haramileri telin etmek zorundadır. Ancak bu haramileri telin ederken, aynı zamanda 2 asırdır Afrika'nın bütün nimetlerini alıp götüren ve bu cinnet ortamını meydana getiren sömürge yönetimlerini de telin etmek zorundadır. Bu kız çocuklarını kaçıran haramileri telin etmek ne kadar gerekiyorsa aynı zamanda Afrika'da 2 asırdır bu akıl ve ruh tutulmasını, bu akıl ve ruh hastalığını ortaya koyan sömürge ideolojilerini de de telin etmek zorunda. Bu 200 kız çocuğunu kaçıran haramileri telin etmek ne kadar gerekiyorsa 2 asırdı Afrika İslamının önünde her türlü tuzağı kuran, her türlü fitneyi fesadı oluşturarak Afrika İslamını ortadan kaldırmaya çalışan sömürge ideolojilerini de o şekilde telin etmek gerekiyor" dedi.
Yurt dışından gelen öğrencilerin özel performanslarının sergilendiği programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; "Bu hareket ilelebet daim olsun. Önce yurt dışındaki millet varlığımıza hizmet götürdüler, sonra akraba gruplara ulaştılar, sonra Rusya'nın içerisindeki Müslüman kardeşlerimize ve onların çocuklarına, Orta Asya'ya, Kafkasya'ya, Baltık cumhuriyetlerine, Balkanlara... Daha sonra Afrika ile tanıştık, 2006 yılından itibaren. Maalesef 2006 yılına kadar Afrika ile hiç irtibatımız olamamıştı, Allah'a hamdolsun, 2006 yılından itibaren Afrika'da kaybettiğimiz kardeşlerimiz ile buluştuk"diye konuştu.
Bu yılın sonunda Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da yapacaklarını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Dünyanın neresinde bir Müslüman topluluk varsa ona ulaşmayı gaye edindik. Bundan böyle bu iyilik hareketinin gitmediği dünyada hiçbir kıta, hiçbir topluluk olmayacak diye umut ediyoruz. Bütün dünyada 7 kıtada insanlığın hizmetinde olacağız" dedi.
Gidilen yerlere din hizmeti, din eğitimi, cami ve mescid yapımı yanında insani hizmet de götürdüklerini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ancak en büyük hizmetin öğrencilere yönelik hizmetler olduğunu, şu anda yurt içinde ve yurt dışında 5 bin öğrencileri olduğunu vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:
"Nice mezunlarımız, başka ülkelerde müftü, Diyanet İşleri Başkanı, milletvekili, belediye başkanı oldular. Her birisi o ülkeler ile bizim ülkemiz arasında gönül elçisi oldu. İnşallah, bu hizmet artarak devam edecek. Asya'dan gelen gençler, inşallah yüzyıllık komünist idare altında kimliklerini kaybeden Müslüman kardeşlerimizin kendi kimliklerini yeniden inşa etmesine katkıda bulunacaklar. Maveraünnehrin maverasını yeniden keşfedecekler. O topluluklara da keşfettirecekler. Balkanlardan gelen gençler, Güneydoğu Avrupa'da, Avrupa'nın kıyısında birlikte yaşama ahlakını, hukukunu yeniden öğretecekler. Avrupa'dan gelen gençlerimiz, Avrupa'nın idrakine, islamofobia dediğimiz bütün yüreklere salınan İslam korkusunu kaldıracaklar ve onun yerine İslam'ın rahmet mesajlarını yeniden yerleştirecekler. Afrika'dan gelen gençlerimiz, Afrikalı Müslümanların makus talihini yenecekler. Sömürgecilerin, iki asırdır her türlü zorbalığına karşı ilimle, irfanla, sevgiyle, adaletle, faziletle kendi milletlerini, toplumlarını yeniden ayağa kaldırmaya çalışacaklardır."
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrenciler, ilahi, türkü ve marşlar söyledi, şiirler okudu. Etkinliğin ardından programa katılan yabancı uyruklu öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez?e çiçek verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.