Adana'nın gelinleri “Adana’yı Seviyor”

Adana'nın gelinleri “Adana’yı Seviyor”
  “Adana’yı Seviyorum” projesi kapsamında Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ve ADSİAD işbirliği yaparak Adana’yı sanat galerisine...


 

 “Adana’yı Seviyorum” projesi kapsamında Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ve ADSİAD işbirliği yaparak Adana’yı sanat galerisine çevirdi. ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında yapılan “Adana’nın Gelinleri” projesi Adana billboardlarında sergileniyor. 

  Son 50 yılda dünyanın bir çok ülkesinden evlilik suretiyle  Adana’ya gelmiş ve burada bir çok ilki başararak, bizden biri olmuş kadınları anlatan “Adana’nın Gelinleri” projesinin ilk ayağı olan açık hava sergisi, Adana bilboardlarında sergilenmeye başlandı. Proje Koordinatörlüğünü Zeliha Ertunç’un, Sanat Danışmanlığını S.Haluk Uygur’un yaptığı ve ADSİAD’ın desteklediği proje Portakal Çiçeği Karnavalı yürüyüşü ile devam edip, 16 Nisan’da 75. Yıl sanat galerisinde açılacak sergi ile bitecek.

  100 FARKLI NOKTA GELİNLERLE SÜSLENDİ

  ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, ‘Adana’nın Gelinleri’ temalı fotoğrafları ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında Adana’nın farklı noktalarında toplam 100 adet bilboardda sergilemeye başladıklarını vurguladı. ADSİAD’ın “Adana’yı Seviyorum” projesi kapsamında kentin dünyaya tanıtılması için yoğun bir emek verdiğini söyleyen Sönmez, “Adana’nın Gelinleri” çalışmasının Türkiye’nin diğer kentlerine de örnek olacağını kaydetti ve “Adana’yı dünyaya tanıtmaya kararlıyız” dedi.

  Proje kapsamında hazırlanan öykülerin ve fotoğrafların Karahan Yayınları tarafından kitap haline getirildiğini, Adana’yı dev bir sanat galerisi haline getirdiklerini dile getiren Sönmez, “Kültür ve sanata verdiğimiz katkı devam edecek” diye konuştu.

  “EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ GÜÇBİRLİĞİ”

  Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur ise Adana’nın en önemli ihtiyacının güç birleşimi olduğunu söyledi.  Uygur, “Adana'nın Gelinleri, farklı ülke ve farklı kültürlere mensup kahramanların farklılıklarının, bir çatışma unsuru değil, bir araya geldiklerinde daha yüksek bir kültür oluşturarak toplumu olumlu yönde değiştiren bir barış unsuru olduğunu göstermesi bakımından büyük önem taşıyor” diyerek projenin önemini vurguladı.

  Projenin koordinatörü Zeliha Ertunç da “Böyle bir projeyi kent bilboardlarında sergilemenin bir ilk olduğunu, Altınoran olarak Adana’nın güzelliklerini diğer şehirlerin, hatta Avrupa şehirlerinin bilboardlarına taşıma amacı taşıdıklarını kaydetti. Ertunç, herkesi 4 Nisan’da Portakal Çiçeği Karnavalı kortejinde “Adana’yı Seviyorum- Adana’nın Gelinleri “ pankartı altıda yürümeye davet etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.