"Adana'da Tarih ve Tarihte Adana" konferansı

"Adana'da Tarih ve Tarihte Adana" konferansı
  ADANA (AA) - Aladağ ilçesinde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından "Adana'da Tarih ve Tarihte Adana"...

 

 

ADANA (AA) - Aladağ ilçesinde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından "Adana'da Tarih ve Tarihte Adana" konulu konferans düzenlendi.

 

ÇÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Sinanpaşa İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, tarihi araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, Çukurova'nın yontma taş devrinden bu yana yerleşim yeri olduğunu belirtti.

 

Çukurova'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Tepebağ Höyüğü'nün ilk çağlardan kalma olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, Adana'nın tarihe ışık tuttuğunu kaydetti.

 

Öğrencilere tarih bilinci aşılamak istediklerini ifade eden Ramazanoğlu, gençlerin yaşadıkları kentin tarihi değerlerinin farkına vararak o değerleri gelecek nesillere aktarmak gerektiğini belirtti.

 

Konferansta, kentte eski tarihlerde yapılmış binaların fotoğraflarla sunumu yapılarak, buralar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

 

Konferansa, Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevim Polat, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.