Adana'da kaçak avlanma iddiası

Adana'da kaçak avlanma iddiası
 Pozantı'da kaçak olarak yaban keçisi avına hazırlandığı iddia edilen 2 kişiye, avcılık belgeleri olmadığı ve ruhsatsız tüfek kullandıkları...

 

Pozantı'da kaçak olarak yaban keçisi avına hazırlandığı iddia edilen 2 kişiye, avcılık belgeleri olmadığı ve ruhsatsız tüfek kullandıkları gerekçesiyle toplam bin 662 lira idari para cezası verildi

ADANA (AA) - Adana'nın Pozantı ilçesinde, kaçak olarak yaban keçisi avı yapacağı iddia edilen 2 kişiye, avcılık belgeleri olmadığı ve ruhsatsız tüfek kullandıkları gerekçesiyle bin 662 lira idari para cezası kesildi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaisalı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine, Pozantı ilçesinde kaçak olarak yaban keçisi avı yapılacağı yönünde ihbar geldi.

 

İhbarı değerlendiren bölge müdürlüğü ekipleri, Akçatekir Mahallesi Elmalıboğaz mevkisinde, çobanlar tarafından kullanılıp terk edilmiş bozuk bir çadırda, T.K'ye ait 1 yivli tüfek ve 14 mermi, M.A.K'ye ait 1 çift kırmalı tüfek ele geçirdi. İncelemede, tüfek sahiplerinin yanında getirdiği 18 adet tek kurşunlu fişek, dürbün ve el feneri de bulundu.

 

Usulsüz avcılık yapacağı iddia edilen kişilerin bir hayvanı vurmadıkları, tüfek ruhsatlarının ve avcılık belgelerinin olmadığı tespit edildi.

 

T.K. ve M.A.K, yasal işlemleri yapılması için Akçatekir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

 

Her iki kişiye, avcılık belgeleri olmadığı ve ruhsatsız tüfek kullandıkları gerekçesiyle toplam bin 662 lira idari para cezası kesildi.

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.