Adana’da Aikido Kuşak Sınavı Gerçekleştirildi

Adana’da Aikido Kuşak Sınavı Gerçekleştirildi
 Sınava Yaklaşık 50 Sporcu Katıldı Seyhan Aikido Kulübü Başkanı Dinçer:"Sabır, Disiplin Ve Uzlaşma Sporu Olan Aikido’da  9 Yılda Yaklaşık...

 

Sınava Yaklaşık 50 Sporcu Katıldı

 

Seyhan Aikido Kulübü Başkanı Dinçer:

"Sabır, Disiplin Ve Uzlaşma Sporu Olan Aikido’da  9 Yılda Yaklaşık 4 Bin Sporcuya Ulaştık"

 

Adana Seyhan Aikido Spor Kulübü tarafından "Aikido Kuşak Sınavı" Çukurova ilçesi Hayal Park bünyesinde bulunan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Seyhan Aikido Spor Kulübü Başkanı Taner Dinçer, aikido sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Sporcuların bir üst kuşağa terfi etmek için performanslarını sergilediklerini ifade eden Dinçer, “ Sporcularımız öğrenmiş oldukları stilleri burada uygulayarak hünerlerini sergilediler. Sabır, disiplin ve uzlaşma sporu olan aikidoyu  Adana'da yaklaşık 9 yılda 4 bin kişiye öğrettik. Bu spor sadece savunma sanatıdır. Son yıllarda taciz ve saldırıdan dolayı bu spor dalına bayanların ilgisi artmaya başladı.” diye konuştu.

-AİKİDO YAPMAK İÇİN NEDENLER-

Antrenör olan eşi Yıldız Dinçer ile birlikte sporculara ders verdiklerini söyleyen Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aikido sporu yapmak için belli başlı nedenler vardır. Bunlar; Dikkat dağınıklılığı varsa, özgüven oluşmamışsa, hiperaktif ve agresifse, yaratıcılığı kapalıysa, öfke kontrolü zayıfsa, paylaşmayı bilmiyorsa, kendini zor ifade ediyorsa, empati yapamıyorsa, vücut esnekliği yoksa, hakkını ve kendini savunamıyorsa bu sporu yapmak için yeterli sebeplerdir."

-ADANA'DA İLK HAKAMA GİYEN SPORCU BORAN ATAŞBAK-

Dinçer ayrıca, aikido sporunu 5 yıldır kurallar içinde düzenli  yapan  Boran Ataşbak'ın Adana'da ilk hakama giyen sporcu ünvanına sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kuşak sınavını izleyerek, bu sporun gelişmesi, yaygınlaşması için gerekli desteği vereceğini belirterek sporculara başarılar diledi.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.