Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Baro’da..

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Baro’da..
 Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, 'Kadın Dostu...

 

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, 'Kadın Dostu Adana' sloganına uygun olarak bazı faaliyetler düzenleyeceklerini, bu konuda Adana Barosu'nun da desteğini istedi.

Adana Kent Konseyi Başkanı Cennet Ünal, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ebru Çatıkkaş ve üyeleri, Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ı ziyaret etti.

Görüşmede, Türkiye'de kadına yönelik cinsel istismar, taciz, şiddet ve ölüm vakalarının önüne geçilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

BARO'DAN DESTEK İSTEDİ

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Adana Kent Konseyi Başkanı Cennet Ünal, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için kurumların ortak çalışma yapması gerektiğini belirterek,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, 'Kadın Dostu Adana' sloganına uygun olarak bazı faaliyetler düzenleyeceklerini ve Adana Barosu'nun da desteğini istedi.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞAN BARO'YUZ"

Av. Çıtırık da, kadınların sorunlarına eğilen ve önem veren bir meslek örgütü olduklarını ifade etti. Av. Çıtırık, her yıl 25 Kasım günü Kadın Hakları Komisyonu üyeleri birlikte Adliye binasında yapılan basın açıklamasının ardından sokaklarda yurttaşlara kadınların haklarını içeren el broşör ve kitapçık dağıtıldığını, lise ve dengi okullarda eğitimler verildiğini, kadın baro başkanlarıyla panel düzenlendiğini anımsattı.

Av. Çıtırık, Dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve kız çocuklarının giderek artan ve hayatın her alanında maruz kaldıkları cinsiyete dayalı şiddetin, hem kadını hem de tüm toplumu saran sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilerek çözüm yolları aranması gerektiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığı yattığını söyleyen Av. Çıtırık, "Kadınlar eğitim, sağlık, çalışma hayatına ve karar alma mekanizmalarına katılım gibi pek çok alanda ayrımcılığa uğramaktadır. Öncelikle zihniyetin değişmesi gerekir" diye konuştu.

EMNİYET MENSUPLARINA EĞİTİM VERİLDİ

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ebru Çatıkkaş da, kadınlara yönelik şiddetin temelinde eğitim eksikliği olduğuna inandığını vurguladı.

Aile İçi Şiddet olaylarında ilk müracaat birimi olan Polis Merkezi Amirlikleri ile soruşturmacı birimlerde görevli toplam 40 personele, Aile İçi Şiddet ve karşılaşılan sorunlar ile ilgili bilgilendirmede bulunduklarını ifade eden Av. Çatıkkaş, "Bunun yanı sıra okullar ziyaret edilerek, okul rehber öğretmenlerine, "Çocuklara ve gençlere yönelik şiddet ve istismar olaylarında hareket tarzı, Aile İçi Şiddet ile şiddete maruz kalan kadın ve çocukların yasal hakları ve davranış şekilleri" konularında bilgilendirmeler yaptık" dedi

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.