360 derece İslâhiye
Adı konulmamış miraslara sahip şehir için üniversite öğrencileri harekete geçti.
360 derece İslâhiye
ADANA-Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İslâhiye’nin var olan adı konulmamış miraslarını ayağa kaldırıp, kentin ekonomisine katkı koyacak projelerin neler olabileceğine dair çalışma başlatan İİBF Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri ‘360 derece İslâhiye’ ismini verdikleri projeyi geliştirip bunu da hayata geçirmek için düğmeye bastılar.
İslâhiye İİBF Kamu Yönetimi Bölümü 1.sınıf öğrencilerinden Sinem Aladağ, kentin tarihi sürecini, kültürel ve ekonomik değerlerini araştırıp ‘geç kalınmışlık’ duygusundan uzaklaşılarak şehrin geleceğine olumlu anlamda katkı koyacak projenin arayışına girdi. Bu anlamda dünyadaki teknolojik gelişmelerin kente entegresinde çıkar yollarının arayışına giren üniversite öğrencisi Sinem Aladağ, ‘360 derece İslâhiye’ adını vermiş olduğu proje ile ‘Kent bilgi sisteminin’ oluşturulması halinde İslahiye’nin gelecekte şahlanacak bir ilçe olacağının gerçeğini ortaya koydu.
DOYDUĞUMUZ ŞEHİR İSLAHİYE
İki arkeoloji parkı ve bir açık hava müzesi olan, bakırcılık sektöründe Dünyada söz sahibi olacak motifleriyle ön plana çıkan, köşkerlik ve yemenicilik ile Dünya sinemalarında kullanılacak sektörel kaynaklar sağlayan, biberi ve üzümü ile ekonominin can damarının attığı İslâhiye’nin tanıtımına katkı koyacak ‘360 derece İslâhiye’ projesini gazetemize açıklayan Sinem Aladağ, ‘İslâhiye’yi kültürel ve tarihsel değerleriyle tanıtacak olan bu projede günümüz teknolojisi de kullanılarak şehrin kent bilgi sistemi oluşturulacaktır. Bir çekim tekniği olan 360 derece sistemi ile bütün kentin değerleri bilgisayar ortamında toplanacak, bunlar bir veri ile güçlendirilerek kenti tanımak isteyen, kenti görmek isteyen, kentteki bu değerlerle tanışmak isteyen insanlara, konaklamaları, yeme ve içmelerini temin etme, ulaşım sorunlarını çözme gibi değerlerle güçlendirilerek kentin tanıtımı sağlanacaktır. Bunun için başta emek gücü, bilgi paylaşımı ve teknolojiyi kullanma yeterlidir. Biz üniversite öğrencileri olarak bunu İslâhiye adına yapmaya hazırız. Projemiz destek görür ise bunu hayata geçirebiliriz’ dedi.
GÜNEŞ: ÖĞRENCİLER HARİKA DÜŞÜNMÜŞLER
Projenin alt yapısının oluşmasında fikirleriyle katkı koyan Çukurova Üniversitesi İİBF Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. İsmail Güneş’in de bilgilerinden faydalandıklarını belirten Sinem Aladağ, ‘360 derece çekim tekniği ile bir yere fiziksel olarak gitmeden o yerin tanıtımını sağlama tekniği’ olan bu projenin hayata geçirilmesi için yerel dinamiklerden yardım bekliyoruz’ dedi.
Ç.Ü. İ.İ.B.F Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İsmail Güneş ise konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada ‘Kent portalını ortaya koyarak tüm değerlerin sergileneceği bu projede şehirde insanlara bunu oluşturacak bir birim oluşturulması gerekir. Öğrencilerimiz konuyu düşünüp hayata geçirmek istemişler. Şehre önemli katkı sağlayacak bu proje ile İslâhiye tanıtılacak, turizm sayesinde ekonomileri canlanacaktır. Maliyeti de az olan bu proje ile İslâhiye’ye faydaları önemli derecede olacaktır. İç turizm ile dış turizmi harekete geçirecek bu projenin oluşumunda bizlere de görev düşer ise yapmaya hazırız’ dedi.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.