Zeynep Nur Şahbaz; Eğitim Atölyesi'ndeydi

Zeynep Nur Şahbaz; Eğitim Atölyesi'ndeydi
2019 Tayvan, Building 4Humanity Uluslararası Ödüllü Yarışması’nın Mimarı Zeynep Nur Şahbaz; Eğitim Atölyesi'ndeydi

z.n.ş..jpg

2019 Tayvan, Building 4Humanity Uluslararası Ödüllü Yarışması’nın Mimarı Zeynep Nur Şahbaz; Eğitim Atölyesi'ndeydi

Suriyeli mülteciler için geçici barınma yerleşimi 2019 Tayvan Uluslararası Ödüllü Tasarım Yarışması ''Building 4Humanity'' Yeryüzü Mühendisleri (YYM)'de Eğitim Atölyesi'nde Mimarı Zeynep Nur Şahbaz projeyi anlattı.

Yeryüzü Mühendisleri Derneği ( YYM ) İstanbul Bayrampaşa’daki Dernek Merkezinde düzenlenen Eğitim Atölyesi söyleşinin bu haftaki konuğu Bilgi Üniversitesi Mimarlık tarihi, teorisi ve eleştirisi alanında Yüksek Lisans çalışması devam eden Mimar Zeynep Nur Şahbaz oldu.

“Suriyeli Mülteciler İçin Geçici Barınma Yerleşimi” konulu konferansta Genel Başkan Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür’ün selamlama konuşması ile başlayarak;

Mimari alandaki yoğun çalışmaları içerisinde davetimize icabet ederek bu akşam bizlere uluslarası alanda ödül kazandıkları, Suriyeli mülteciler için geçici barınma yerleşim projesini analiz edecek olan Zeynep Nur Şahbaz hanıma çok teşekkür ediyorum. 

Bu akşam konu ve konuğumuza ilginin çok fazla yoğun olduğuna katılımın yüksek oluşundan dolayı mutluluk duyuyorum, sözü Mimar Zeynep Nur Şahbaz’a veriyorum dedi.

Uygulanabilir, ucuz maliyetli, modüler ve konforlu bir yaşam alanı oluşturduğu için ödüle layık görüldü

Zeynep Nur  Şahbaz sözlerine, “Bu coğrafyada, yaşamış olduğumuz Türkiye'nin sınırında savaş yıllardır devam etmekte. Türkiye, en uzun sınırımızın olduğu Suriye’den yükselen dumanları sınırdan izleyebilen bir ülke. Biz mimarlar olarak toplumsal sorunlara, yardımı ve barışı yaymak adına harekete geçmemiz önem arz ediyor. Tam şu an aynı sınırı paylaşan bu iki ülke için birlik ve dayanışma zamanı. Birbirlerine seslerini duyurabilecekleri, nezaketle anlaşabilecekleri çoğulcu ortamlar oluşturmak lazım. Bu projemiz bir çok sosyal dokuyu içinde barındıran, uygulanabilir, ucuz maliyetli, modüler ve konforlu bir yaşam alanı oluşturduğu için ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca dört yıldır bir STK öncülüğünde İstanbul'da gönüllü olarak Suriyeli kız çocuklarına mentorluk yapıyorum. Suriyelilerin yaşam ve sosyo kültür davranışlarına hakimim, bu da projemizin yaşanılabilirliğini etkiledi. ” şeklinde projesini dinleyicilere anlattı ve gelen soruları yanıtladı.

Yoğun katılımın olduğu konferansta günün anısına Başkan Doç. Dr. Ömer Faruk Mimar Zeynep Nur Şahbaz’a Prof.Dr. Kemal Sandıkçı'nın yazdığı Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz ile Şehir ve Kültür kitaplarını hediye etti. 

Söyleşiye, Türkiye Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, YYM Dernek Başkan Yardımcısı ve DESİ Alarm Genel Müdürü Ömer Doğan, Afganistan İmar ve Şehircilik Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmad Erkin Amini, Filistin Gazze Yerel Yöneticisi birçok akademisyen bürokrat ve mühendis katıldı.  

Etkinliğin sonunda Mimar Şahbaz akademisyenler ve mühendislerin sorularını cevapladı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.