Zammı Belirleyecek Kurulun Başkanı Ne Dedi?

Zammı Belirleyecek Kurulun Başkanı Ne Dedi?
Memur zammını belirleyecek olan Hakem Kurulu Başkanı, TRT Haber'e konuştu.Hükümet ve memur konfederasyonları zam oranında uzlaşamadı. Şimdi milyonlarca...



Memur zammını belirleyecek olan Hakem Kurulu Başkanı, TRT Haber'e konuştu.

Hükümet ve memur konfederasyonları zam oranında uzlaşamadı. Şimdi milyonlarca memurun gözü, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Kurul 5 gün içinde kararını verecek.

Hakem heyeti 1 Başkan ve 10 üyeden oluşuyor.

Hakem heyeti 1 Başkan ve 10 üyeden oluşuyor. Kurulun başkanlığını Sayıştay Başkanı Recai Akyel yapacak. TRT Haber'de yayınlanan "Özel Gündem" programına katılan Akyel, sürece ilişkin bilgi verdi.

"Hakem Heyeti bu oranları belirlerken neye göre değerlendirme yapacak?" sorusu üzerine Akyel, şu cevabı verdi:

"Bu konuda bir şey söylemek şu anda erken. Çünkü biz Kamu Görevlileri Hakem Kurulu olarak çalışmaya başladıktan sonra üyelerle birlikte bu konuyu değerlendireceğiz. Henüz bir çalışma olmadığı için ve henüz başlanmadığı için bir fikir beyan etmek doğru olmaz diye düşünüyorum. 29 Mayıs günü heyetin çalışmasının bittiği gün olması gerekiyor."

Akyel Sürece İlişkin Yazılı Açıklama da Yaptı

Sayıştay Başkanı Recai Akyel, konuya ilişkin yazılı bir açıklama da yaptı.

"Taraflar Dinlenecek ve Talepler Değerlendirilecek"

Açıklamasında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının kesin ve toplu sözleşme hükmünde olduğunu hatırlatan Akyel, şunları söyledi:

''Anayasanın ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurmuşlardır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içinde sonuçlandıracaktır. Bu çerçevede, ilgili taraflar dinlenecek, talepler değerlendirilecek ve kesin karar verilecektir."

"Kesin Karar 29 Mayıs'ta Verilecek"

Akyel, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun çalışma süresi boyunca (25-29 Mayıs 2012 tarihleri arasında) kamuoyuna ve basına açıklama yapmayacağını kaydederek, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde verecektir.''

trthaber.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.