Zafer ve gururun 96. yıldönümü...

Zafer ve gururun 96. yıldönümü...
Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü dün bütün yurtta kutlandı. Şehitlerin dualarla yâd edildiği törenlerin en coşkulusu Çanakkale'deydi.80 ilden getirilen...



Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü dün bütün yurtta kutlandı. Şehitlerin dualarla yâd edildiği törenlerin en coşkulusu Çanakkale'deydi.

80 ilden getirilen toprağı Meçhul Asker Anıtı'na döken Başbakan Tayyip Erdoğan, tören için 18 Mart Stadyumu'nu dolduran kalabalığa şöyle seslendi: "Sizler Çanakkale'de tarih yazmış bir neslin evlatlarısınız. Dün nasıl ki çok geniş bir coğrafya Çanakkale için gözyaşları içinde dua ediyorduysa, bugün de aynı coğrafya Türkiye'yi izliyor."

Tarihteki en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü dün tüm yurtta kutlandı. Çeşitli etkinliklerle kutlanan törenlerin yanı sıra vatan uğruna can veren şehitler, dualarla yâd edildi. Çanakkale'deki anma törenlerindeki heyecan ise diğerlerine nazaran bir başkaydı. Sabah saatlerinde Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda başlayan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı. Vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren doldurduğu stattaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağına, üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazılı altın madalya takılması ile başladı.

Törendeki 7'den 77'ye büyük bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, konuşmasına İstiklal Marşı'nın dizelerini okuyarak başladı. Çanakkale'nin yanı sıra vatan uğruna şehit düşenler için Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, ''Sizler Çanakkale'de tarih yazmış bir neslin evlatlarısınız. Dün nasıl ki çok geniş bir coğrafya Çanakkale'yi izliyor, Çanakkale için gözyaşları içinde dua ediyorsa, bugün de aynı coğrafya Türkiye'yi izliyor. Hem de hayranlıkla, takdirle, övgüyle izliyor." dedi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajları okundu.

Törende ayrıca Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yer aldı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, memleketin dört bir köşesinden yüz binlerin 96 yıl önce, sevgililerini, her şeylerini geride bırakarak Çanakkale'ye aktığını, aralarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen binlerce insanın da bulunduğunu söyledi. Tuna, "Bu fedakar insanların, bu ülkenin bölünmesi gibi bir derdi o zaman da yoktu, bugün de yok. Terör belasıyla bizi bölmek isteyenler beyhude uğraşmaktadırlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.