Yükselir'den İbrahim Okur'a: Bu sizi maklubeci yapıyor!

Yükselir'den İbrahim Okur'a: Bu sizi maklubeci yapıyor!
 Savcı Mehmet Demir'in iddiaları üzerine A Haber yayınına telefonla bağlanan İbrahim Okur, kendisi hakkındaki "paralelci" iddialarına cevap verdi.A...

 

Savcı Mehmet Demir'in iddiaları üzerine A Haber yayınına telefonla bağlanan İbrahim Okur, kendisi hakkındaki "paralelci" iddialarına cevap verdi.

A Haber'de yayınlanan, Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programına katılan, Kılıçdaroğlu'nu ifadeye davet eden savcı olarak bilinen Mehmet Demir önemli iddialarda bulundu.

MEHMET DEMİR: İBRAHİM OKUR PARALEL YAPININ KİLİT İSİMLERİNDEN BİRİ

Savcı Demir, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un "paralelci" olduğunu iddia ederek, HSYK'daki paralel yapılanmanın temelinde İbrahim Okur isminin yattığını, bu ismin paralel yapı için yargıda önemli bir isim olduğunu söyledi.

Demir'in bu iddiaları üzerine yayına telefonla bağlanan HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, kendisi hakkındaki "paralelci" iddiasını yalanladı, ilginç açıklamalarda bulundu. Okur ayrıca, HSYK'da ve yargıda paralel yapı mensuplarının bulunduğunu söyledi.

İBRAHİM OKUR: 17 ARALIK BİR ALGI OPERASYONUYDU

17 Aralık soruşturmasını doğru bulmadığını ifade eden Okur, "birbiriyle alakası olmayan üç soruşturmanın aynı anda yapılmış olmasının, kamuoyunda yapılan bir algı operasyonu olduğunu düşünenlerdenim ben de " dedi.

"MİT TIRLARI OLAYINDA SAVCI GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI"

Adana'da MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili de konuşan İbrahim Okur, o savcının Trabzon'a kaydırıldığını söyledi, "o olayla ilgili soruşturma devam ediyor, dosya önüme gelmeden net bir şey söyleyemem ama, tırların MİT'e ait olduğunu öğrendiği andan itibaren işlem yapmaması gerekirdi. İzin almadan hareket etmemesi gerekirdi, burada görevini kötüye kullanmıştır. Benim kişisel kanaatim bu" ifadelerini kullandı.

O METİNDEN SADULLAH ERGİN'İN HABERİ VARDI AMA TASVİP ETMEDİ

17 Aralık sürecinde yayımlanan ve "korsan bildiri" şeklinde adlandırılan metinle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Okur, bu bildirinin Sadullah Ergin'in onayıyla yayımlanmadığını belirtti, "Sadullah Ergin bu metinle ilgili, çok sert bir metin olduğunu, basın açıklaması olarak yayımlanmasının doğru olmadığını söyledi, hatta eski kurulun açıklamalarından daha sert olduğunu söyledi. Adalet Bakanı bu metni görmüştü. Açıklama yapılmasın dediği için de bunun Genel Kurul Kararı şeklinde yayımlanmasına karar verildi" şeklinde konuştu.

SEVİLAY YÜKSELİR: ŞU OLANLAR SİZİ MAKLUBECİ KILIYOR

Öte yandan, Sevilay Yükselir, İbrahim Okur'un "paralel yapı" mensubu olduğu iddialarını hatırlatarak, "sizin hakkınızda, 'Gülen Cemaat'inin en kilit adamlarından biridir, HSYK'daki yapılanmanın da aktörüdür' diyorlar. Siz bu imajı kabul etmiyorsunuz, bunu bir itham olarak görüyorsunuz. Ama şu ana kadar yapılan bazı uygulamalar tırnak içinde söylüyorum sizi 'maklubeci' kılıyor" şeklinde bir soru sordu.

Okur ise bu soruya şöyle cevap verdi:

İBRAHİM OKUR: HİÇBİR HACIYA, HOCAYA KULLUK ETMEDİM, ETMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUM

Sevilay Hanım, bu konuda şunu söylemek isterim. Bugüne kadar Allah'tan başka kimseye kulluk etmedim. Bundan sonra da Allah'tan başka kimseye kulluk etmeyi düşünmüyorum. Hiçbir hocaya, hiçbir hacıya, hiçbir hükümete, hiçbir siyasiye kulluk etmedim, bundan sonra da etmeyi düşünmüyorum. Herhalde bu yeterlidir.

star

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.