Yiğit Bulut'tan faiz indirimi tepkisi: Devlet sizi adam saydı, adam gibi davranın

Yiğit Bulut'tan faiz indirimi tepkisi: Devlet sizi adam saydı, adam gibi davranın
 Merkez Bankası'nın, yeterli düzeyde faiz indirimi yapmamasına Yiğit Bulut'tan sert tepki geldi. Bulut 'artık lafı saklamanın anlamı yok, bu işin...


 

Merkez Bankası'nın, yeterli düzeyde faiz indirimi yapmamasına Yiğit Bulut'tan sert tepki geldi. Bulut 'artık lafı saklamanın anlamı yok, bu işin içinde başka bir iş var, devlet sizi adam saydı, adam gibi davranın" ifadelerini kullandı.



İlgili Videolar
Derin Analiz 24.02.2015 1. Bölüm

Derin Analiz 24.02.2015 2. Bölüm

TRT Haber ekranlarında Hasan Kurtulmuş'un sunduğuDerin Analizprogramında Yiğit Bulut; Şah Fırat operasyonunu, Merkez Bankası'nın faiz indirimini ve başkanlık sistemi yorumladı.

Merkez Bankası'nın, en az 0,50 beklenmesine rağmen 0,25'lik faiz indirimine çok sert tepki gösteren Yiğit Bulut,"ya bizim zekamızla dalga geçiyorlar, ya bu milletle eğleniyorlar, ya da bu işin arkasında başka bir şey var" ifadelerini kullandı.

Yiğit Bulut konuyla ilgili şöyle konuştu:

Biz bu günlere kolay gelmedik. Biz bu günlere cam binalarda oturanların anlattığı masallarla gelmedik. Biz bu günlere dağlarda şehit olanların sayesinde, bu ülke için canını verenlerin sayesinde geldik. Dolayısıyla, bugünler geçip de unutulduğu zaman, ortaya sahte, sanal kahramanlar çıkıyorsa, o sanal kahramanların söylemleriyle kimse Türkiye'yi yargılamaya, algılamaya çalışmasın.

Dava adamlarının, kavga verenlerin Türkiye'si bugünkü Türkiye. Başkanlık sistemi de bir kavganın, bir davanın sonucu. Ve başkanlık sistemini bugün tartışıyorsak, bunun arkasında bir kavga var, bir dava var, bunun arkasında çekilmiş çileler var, bunun arkasında yatılmış hapis günleri var, bunun arkasında aileye kadar varan suikast planları var. Dolayısıyla, sanal kahramanlar, sahte kahramanlar çıkıp da davaya ortak olmaya çalışmasın. Biz kimin ne olduğunu, nerden geldiğini, nereye gittiğini, hepsini çok iyi biliyoruz.

Zor günlerin insanları sayesinde Türkiye bugünlere geldi. Zor günlerde canını vermeyi bilenler sayesinde Türkiye bugünlere geldi. Zor günlerde ateşi eliyle tutmak zorunda kalanlar sayesinde biz bugün Yeni Türkiye'yi tartışıyoruz.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ

Çok açık söyleyeceğim. 4 pilotumuz şehit olmuş. Lafı hiç saklamaya gerek yok. Eğer bu gece 4 aslan gibi insan bu ülke için canını verdiyse, ben burada konuşurken lafı saklarsam adam değilim.

Birçok insan bu ülke için canını veriyor, elinden geleni yapıyor ama her türlü rahat koltukta oturup da bu ülke için hiçbir şey yapmayı göze alamayanlar da var. Açık seçik söylemek lazım. İşte Merkez Bankası'nın faiz indirimi.

YA ZEKAMIZLA DALGA GEÇİYORLAR, YA DA BU İŞİN ARKASINDA BAŞKA BİR ŞEY VAR

Ya bizim zekamızla dalga geçiyorlar, ya bu milletle eğleniyorlar, ya bu işin arkasında başka bir şey var. Artık çanak çömlek patladı. Lafı saklamanın anlamı yok. 0,25! Ne sağa yarasın, ne sola yarasın. "Küresel baronlar başımı sevsin" diye karar alıyorsan, hangi makamda olursan ol, hangi koltukta oturuyorsan otur... gerisini söylemek istemiyorum. Ve bugün kalkmış elini ateşe dahi uzatmayanlar, ateşin içinde yatıp ateşin içinde kalkanlar hakkında konuşmaya başlamışlar. Herkes oturduğu koltuğun hakkını verecek.

BU DEVLET SİZİ ADAM SAYDI, ADAM GİBİ DAVRANIN

Bu devlet size her şeyi vermiş, bu devlet sizi korumuş, bu devlet sizi kollamış, bu devlet sizi adam etmiş, adam saymış, adam gibi davranın.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

Süleyman Şah türbesinin oldukça başarılı bir operasyonla yeni yerine nakledilmesi üzerinden TSK'ya saldıranlara da sert tepki gösteren Yiğit Bulut, bu tutumun aklı başında insanların tutumu olamayacağının altını çizdi. Bugünlerin TSK'ya dil uzatma günleri olmadığına, birlik olma günleri olduğuna vurgu yapan Bulut, "ha paralel örgütle berabersen, o örgütle beraber TSK'ya kumpas kurduysan, seni o makamlarda paralel örgüt tutuyorsa, o zaman sen de onların dümen suyunda konuşursun" şeklinde konuştu.

Yiği Bulut konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

Seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın, kendi yaptığı açıklamalarda da belirttiği gibi Başkomutan sıfatıyla sevk ve idaresinde bulunduğu bir operasyon gerçekleştiriyor. Ve bu operasyonda katil Esed'in Suriye'sinin topraklarında onlarca kilometre içeri giriyor. Her 1 kilometresinde personel ve tank bırakıyor. Ve gidip oradan bizim için çok önemli olan, tarihimizin önemli sembollerinden, bize kim olduğumuzu hatırlatan önemli sembollerinden birini, o emaneti alarak oradan geri dönüyor. Terör örgütlerinin kol gezdiği, kendi ülkesini yönettiğini iddia eden kişinin dahi bir başterörist olduğu o topraklarda bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Halen içeride birileri, siyaset yapma adına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dil uzatıyor. TSK'ya dil uzatma, TSK'yı istediği zaman yerden yere vurma, rencide etme noktasından, bu ülkenin aklı başında insanlarının uzaklaşması gerekiyor.

PARALEL ÖRGÜTLE BERABERSEN, ONUN DÜMEN SUYUNDA KONUŞURSUN

Ha, paralel örgütle berabersen, paralel örgütle beraber TSK'ya kumpas kurduysan, TSK'yı yıpratmak için oradaysan veya seni o makamda paralel örgüt tutuyorsa, o zaman sen onların dümen suyunda konuşursun.

ZAMAN TSK'YA DİL UZATMA ZAMANI DEĞİL

Ama sen bu ülkeyi seviyorsan, sen bu ülkenin akıllı, aklı başında, vicdanlı bir ferdiysen TSK'nın nasıl bir saldırı altında olduğunu zaten görmelisin. Zaman TSK'ya dil uzatma zamanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kuruluşunun 100. yılına giderken, en büyük adımları atmaya çalışırken, çevresi düşmanlarla, örgütlerle, iç ve dış hainlerle sarılmışken bu iç ve dış yerleşik odaklara karşı savaş veren dinamiklerimizden olan TSK'ya dil uzatma zamanı değildir zaman. Eleştiri yapma zamanı bile değildir. Zor günlerden geçerken eleştiriye dahi ara vermek gerekebilir.

TSK'YA KUMPAS, 28 ŞUBAT'TAN ÖNCE PLANLANDI

Defalarca yazdım. TSK'ya kim neden saldırıyor? TSK'yı kimler neden yıpratıyor? 2006'dan beri aynı yazıyı yazıyorum. 1997'de yapılan plan gereği TSK yıpratıldı. 28 Şubat süreci daha başlamamıştı. 28 Şubat sürecinin ne olduğunu da, ayrıca analiz etmemiz gerekiyor.

TSK HAKKINDA ŞOK CÜMLE: KARŞIMIZDAKİ EN BÜYÜK ENGEL TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİDİR

Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesinde yer alacak olan küresel güçler nota aynen şunu yazdılar (11 Eylül saldırısı daha yok ortada): Ortadoğu'daki yeniden şekillendirme harekatında karşımızdaki en büyük engel Türk Silahlı Kuvvetleri'dir.

Ne yapalım, yıpratalım. Ne yapalım, parçalayalım. Ne yapalım, bir kısmını etkisiz hale getirelim.

TSK "MASK" HAMLESİYLE TEHDİDE CEVAP VERDİ

Yıl 1997. O dönemde TSK, MASK yani Milli Askeri Stratejik Konsept Belgesi'ni değiştirerek bu tehdide cevap verdi. Bu tehdit nereden geldi, Neo-Con'lardan geldi. Ve onların Türkiye'deki uzantılarından geldi. Ve onların içerideki paralel yapılanmalarından geldi. "Güney'deki bi ülkenin" katkısıyla geldi. Çuval geçirmeye kadar gitti.

TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRENLER...

Ve çok açık söyleyeyim, 4 Temmuz 2003'te çuval geçiren Amerikan askeri görünümlü Neo-Con uzantısının oradaki uzvuydu. Amerikan devletini ve Amerikalıların yüzde 100'ünün bunun arkasında durduğunu söylemek mümkün değil.

AMERİKA BAŞKANI'NDAN BOMBA İTİRAF

Neo-Con'lar o dönemde Amerika'ya hakimdi. Başkan Eisenhower'ın ayrılık konuşması var. Diyor ki, "Amerika bugünden sonra belki, yüzyıllar sürecek bir askeri sınai kompleksin kontrolü altına girmiştir. Bu askeri sınai kompleksi önümüzdeki süreçte engelleyemezsek Amerika için çok zor günler bizi bekliyor, demokrasi için de çok büyük bir tehdittir" diyor.

PLANA KARŞI ÇIKAN BAŞKANLARI BİLE VURDULAR

Arkasından gelen başkanların bazılarını vuruyorlar. Kimleri? Savaşa karşı çıkanları. Vietnam'da binlerce helikopter kayboluyor. Yüzlerce değil bakın. Ne dediğimi bilerek söylüyorum. Binlerce helikopter, füze, malzeme, tank... Bunların parasını kim ödüyor? Amerikan halkı ödüyor. Trilyon dolarlar gidiyor.

TSK DİMDİK DURDU

Ve "yeter, bu kirli savaşı durduralım" diyen Başkan vuruluyor. Başkan'ı vuran da vuruluyor. Onu vuranı vuran da yok oluyor. Şimdi, bütün bunları dikkate aldığınız zaman, bugün Türkiye'de TSK'ya yönelik konuşanların, TSK'nın, küresel bir askeri sınai kompleksin karşısında nasıl dimdik durduğunu da çok iyi bilmeleri gerekiyor.

Bakın bugün başkanlık sistemine geçmeyi tartışıyorsak, başkanlık sistemin kendini bir üst noktaya taşıması. Bir üst noktaya, bütün uzantılarıyla birlikte taşıması. TSK da bu uzantılardan, bu ana kurucu unsurlardan bir tanesi.

TSK'NIN ÇOK HATASI OLDU TABİ Kİ! AMA O HATALAR...

Hatası olmadı mı? Hatası oldu. 1876'lardan beri oldu. Sadrazamın düşürülmesinden, başbakanların asılmasına kadar... Ama şunu söyleyeyim, TSK'nın içine sızdırılan unsurlar ve dönemin senaryosunu yazan aktörler ve senaristlerinin sahaya itmesi sonucu bu hatalara düştü. 

YİĞİT BULUT'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ: 

İlgili Videolar
Derin Analiz 24.02.2015 1. Bölüm

Derin Analiz 24.02.2015 2. Bölüm

Kaynak: star.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.