Yeni özel yetkili savcılar belirlendi...

Yeni özel yetkili savcılar belirlendi...
İstanbul'da yeni kurulan 3 özel yetkili mahkemenin duruşmalarına girecek savcılar belli oldu.Birinci Balyoz iddianamesini hazırlayan savcılardan Mehmet Ergül,...



İstanbul'da yeni kurulan 3 özel yetkili mahkemenin duruşmalarına girecek savcılar belli oldu.

Birinci Balyoz iddianamesini hazırlayan savcılardan Mehmet Ergül, İstanbul15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmalarına çıkacak. Ergenekon soruşturması savcılarından Ufuk Ermertcan da 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı oldu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesiyle birlikte İstanbul'da 6 olan özel yetkili mahkeme sayısı 9'a çıkarılmıştı. Mahkemelerde görev yapacak başkan ve üye hakimler daha önce belirlenmişti.


Çağlayan'daki adliyede görev yapacak olan 3 yeni özel yetkili mahkemede görev alacak savcılar da belli oldu. Ali Alçık'ın başkanlık yapacağı İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı
Mehmet Ergül olarak belirlendi. Ergül, birinci Balyoz iddianamesinde imzası bulunan savcılardan.

Resul Çakır'ın başkanlık edeceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı
Seyfettin Atıcı olurken Gökmen Demircan'ın başkanı olduğu İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savcı Ufuk Ermertcan görev yapacak. Ermertcan, Ergenekon soruşturmasını savcı Cihan Kansız'la beraber yürütüyordu.

Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250. maddesinde sayılı suçlara bakmak üzere yeni açılan 3 özel yetkili ağır ceza mahkemesinin duruşma savcıları belirlendi.


Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni açılan özel yetkili İstanbul 15, 16 ve 17'nci Ağır Ceza Mahkemelerine savcı olarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görevli özel yetkili Cumhuriyet Savcıları
Mehmet Ergül ve Ufuk Ermertcan ile özel yetkili olarak yeni atanan savcılardan Seyfettin Atıcı görevlendirildi.

Buna göre, bir süre ''Balyoz Planı'' soruşturmasını yürüten savcı
Mehmet Ergül'ün, özel yetkili İstanbul 15'inci, savcı Seyfettin Atıcı'nın özel yetkili İstanbul 16'ncı ve ''Ergenekon'' soruşturmalarını kısa bir süreliğine özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ile birlikte yürüten savcı Ufuk Ermertcan'ın da özel yetkili İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirildiği aktarıldı.

İş yoğunluğu nedeniyle HSYK tarafından kurulan 3 özel yetkili mahkemenin heyeti ise şu isimlerden oluşuyor:


''Özel yetkili İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi: Mahkeme Başkanı Ali Alçık ve Üye Hakimler Kazım Kahyaoğlu ve Alparslan Us.


İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi: Mahkeme Başkanı Resul Çakır  ve Üye Hakimler Seyfettin Mermerci ile Hikmet Şen.


İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi: Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan, Üye Hakimler Muzaffer İren ile Menekşe Uyar. ''


Bu arada Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde de HSYK tarafından yeni özel yetkili savcıların görevlendirildiği, bu savcıların Adem Özcan, İsmail Işık, İsmail Tandoğan, Mehmet Ali Uysal ve Muammer Akkaş oldukları öğrenildi.
AJANSLAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.