?Yemek Sanayicileri Van Da Görücüye Çıktı?
Vangölü Yemek Sanayicileri Derneğinin Açılışı Yapıldı
Yaklaşık altı ay öce kurulan Vangölü Yemek Sanayicileri Derneği?nin hizmet binası açılış yapıldı.
Ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda ?YEMEK SANAYİCİLERİNİN ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI? konulu bir panel yapıldı.
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve yöneticilerinin de katıldığı açılış törenine Tarım İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileriyle Van yemek sanayicileri ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.
Federasyon Başkanı Hüseyin Bozdağ açılış sırasında basın mensuplarıyla konuşurken Kürtçe olarak? biz Kürt kardeşlerimizi çok seviyoruz.? Dedi.
Programın ikinci bölümünde yapılan panele konuşmacı olarak Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sait Doğan ve İl Tarım Müdürlüğü Şube Müdürü Gülistan Korkmaz katıldılar.
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Van Defterdarı Mehmet Durusoy?un da izlediği panelde konuşmacılar özetle şu konulara değindiler.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vangölü Yemek Sanayicileri Dernek Başkanı A. Muttalip Bayat; böyle bir dernek kurulmasına niye gerek duyulduğunu, örgütlü mücadelenin yararları üzerinde durdu ve ülke ekonomisine kattıkları değer kadar değer görmek istediklerini söyledi.
Panelde ilk sözü alan Federasyon Başkanı Bozdağ özetle şunları söyledi:
?Yesidef olarak 81 ilde 81 dernek parolasıyla çıktığımız yolda ülkemizin yarısında örgütlülüğümüzü tamamladık. Bu halkaya en son katılan Vangölü Yemek Sanayicileri Derneğimiz federasyonumuza ayrı bir güç katmıştır.Yemek sanayicileri olarak ülkemizde gerek istihdam, gerekse katma değer yaratarak ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz 76 milyon vatandaşımızı doyurmanın ötesinde yaklaşık 3 milyar insanı doyurmaktır.?
Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Korkmaz da konuşmasında? özellikle güneydoğu ve doğuda iklim koşulları ve bitki örtüsünden kaynaklı sorunlarımız vardır. Et fiyatları bu yüzden yüksektir. Yemek Üretim tesislerinde aktif gıda mühendislerinin kullanılmaması bir eksikliktir.? Dedi.
Panelin son konuşmacısı Prof. Dr.Doğan; ?yemek sanayicilerinin sektör olarak bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Bizler akademisyenler ve sanayiciler birlikte çalışmak zorundayız. Gençleri fast food kültüründen arındırmak, sağlıklı beslenme alışkanlığını yerleştirmek zorundayız. Sağlıklı beslenmeyen beyin sağlıklı çalışmaz. Endüstriyel yemek sanayicileriyle merdiven altı yemekçileri birbirinden ayırmak, toplam kaliteyi oluşturmak zorundayız. Gıda Mühendislerine sahip çıkmamız gerekir. Gıda sektöründe fakültemiz gıda bölümünden mezun mühendislerin çalıştığını görmek bizleri ayrıca sevindirmektedir.?
Defterdar Mehmet Durusoy da panelin sonunda yaptığı konuşmada
?Son dönemlerde en hızlı gelişen sektörlerden biri yemek sektörüdür. İhale yasasında yapılacak düzenlemelerle yemek sanayicilerini rahatlatmak gerekiyor. Anlamsız fiyat indirimleriyle kimi sanayiciler kendilerini mağdur ediyorlar. İşi kim iyi yapıyorsa o yapmalıdır. Kamu kurumları yemek yapmaktan vazgeçmelidir. Bu sektörü ileriye taşımak gerekir. Dedi.
Vatso Başkanı Takva da yaptığı konuşmada:
?Yemek sanayicilerinin kurumsal bir yapı içerisinde bir araya gelmeleri müşteriye güven verme anlamında da önemlidir.Marka yaratmak durumunda olan yemek sanayicileri önce örgütlülüklerini tamamlamak zorundadırlar. Yeni pazarlara ulaşma ve vizyon oluşturma konusunda da örgütlenmek önemlidir. Oda olarak tüm sektörel derneklerimizin yanındayız. Her türlü çalışmalarına destek vermeye hazırız.? Dedi.
Bir gün sonra gelen konuklar Van ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.