WBAF – Çukurova Üniversitesi AGM İşbirliğinde Gerçekleştirilen Startup – Melek Yatırımcı Buluşmaları
Çukurova Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı Adana Girişimcilik Merkezi Projesi kapsamında, girişimciler ile Dünya Melek Yatırım Forumundan önemli isimler bir araya geldi.
Online olarak gerçekleştirilen ve tüm katılımcılara açık olarak aynı zamanda YouTube platformundan canlı olarak yayınlanan program saat 14:00’da başladı ve 19:30’da sona erdi.
Açılış Konuşmasını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel Yaptı
Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu’nun hoş geldiniz konuşmaları ile başlayan programın açılış konuşmalarını Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel gerçekleştirdi.
Yüksek Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesinde tamamlayan Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş’ın “Girişimcinin Finansal Yol Haritası” tematik konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından “Startup’lar için en kaliteli finansman nedir?” konulu panel başlatıldı.
Moderatörlüğünü programa Meksika’dan bağlanan WBAF Melek Yatırım Fonu Başkanı Israel Pons’un gerçekleştirdiği panelde, Birleşik Arap Emirliklerinden programa bağlanan Kadın Melek Yatırımcılar Ağı Başkanı Lucy Chow, Lüksemburg Melek Yatırım Ağı Önceki Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Fabrice Testa ve Washington’dan programa bağlanan WBAF ABD Ülke Direktörü Dr. Ingrid Vasiliu – Feltes konuşmacı olarak girişimcilere önemli bilgiler verdiler.
Singapur’dan programa bağlanan, WBAF Start-Up Komitesi Başkanı ve Dünyadaki ilk Unicorn kurucularından, Nanjang Üniversitesi Kurumsal Yatırım Ofisi Başkanı Prof. Inderjit Singh ve Baybars Altuntaş panelin değerlendirme konuşmalarını gerçekleştirmelerinin ardından Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) Business School Rektörü Dr. Paul Doany panelin kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Panelin ardından Prof. Dr. Selçuk Çolak, Çukurova Üniversitesi ve Adana Girişimcilik Merkezi projesi hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Selçuk Çolak’ın bilgilendirmelerinin ardından WBAF Melek Yatırım Fonu Başkanı Israel Pons, “Melek yatırımcılar hangi Startup’lara yatırım yaparlar?” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.
Startup - Yatırımcı Diyaloğu
Programın ikinci bölümü olan Startup - Yatırımcı Diyaloğu başlıklı bölümde, dört adet Startup, Yatırımcılara sunumlarını yaptılar. Programın bu bölümünde Yatırımcı tarafında yer alan Enerjisa Enerji Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi, Impact 2030 Türkiye Etki Konseyi Üyesi İlkay Demirdağ, Ford Otosan Yatırımcı İlişkileri Müdürü, TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Selçuk, Koçer Danışmanlık A.Ş. Kurucusu; Aspen Family Business Group, Danışman; Özgörkey Holding A.Ş. Başkanlık Ofisi Direktörü; Alarko Holding A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Uzmanı Dr. Burak Koçer ve Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan, Startupların proje sunumlarını dinlediler. Otonom Kaşif – Hamza Demir, Otonom Çim Makinesi Yunus Müjde, Traion Fatih Coşkun, HesapCo Fırat Lokman konularında sunumlarını gerçekleştiren Startuplar, Soru & Cevap bölümünde yatırımcıların sorularını yanıtladılar.
Moderatörlüğünü WBAF “ESG in Emerging Markets” Ekonomik Kalkınma Komite Kurucu Üyesi, Jeolog, Çevre Teknolojisi ve Bölge Plancısı, İşletmeci ve Çevre Ekonomisti Doç. Dr. Katalin Zaim’in gerçekleştirdiği “Yatırımcı Diyaloğu” başlıklı programın son bölümünde ise Startup-Yatırımcı Diyaloğunda yer alan yatırımcılar konuşmacı olarak yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.