Vural: Tarihimize kara çalınmak isteniyor..

Vural: Tarihimize kara çalınmak isteniyor..
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'nin, Fransa meclisindeki yasa teklifini kınayan bildirisine ilişkin, ''Milletin tarihine kara çalınmak isteniyor. Bunun...



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'nin, Fransa meclisindeki yasa teklifini kınayan bildirisine ilişkin, ''Milletin tarihine kara çalınmak isteniyor. Bunun yapılması gerekiyordu'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, dün Genel Kurulda, ''tarihi bir çağrı'' yapıldığını söyledi.

Bildirinin okunmasının ardından, AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin ayağa kalkarak, alkışladığını anımsatan Vural, ''Milletin tarihine kara çalınmak isteniyor. Bunun yapılması gerekiyordu. Bunun tüm dünyaya gösterilmesi gerekiyordu'' diye konuştu.

Milletvekillerinin tümünün Türkiye milletvekili olduğunu vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

''Siyasi amaçlarla kara çalmak isteyenlere, iddialarını ispatlamayacak derecede aciz olanlara karşı tavır oluşturalım dedik ama böyle bir karara bile katılmak istemediler. Kendi iç politikaları, politik manevraları doğrultusunda. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu Gazi Meclis, her şeyden önce dimdik ayakta durmak zorundadır. Yakıştıramadım. Eminim, temsil ettikleri kitle için de üzüntü verici olmuştur.

Böyle bir milli meselede bile birlikte hareket etmeyenler oldu. Bu tavır, Ermeni mezaliminde mağdur olan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların bile kemiklerini sızlatmıştır. Herkes haddini bilecek. Kabul edilebilecek bir şey değil. Milletin iradesini temsil etmekten yoksun ve cesareti olmayanlar orada bulunmadılar ve karşı bir tavır oluşturuldu. Herkes aklını başına alsın. Hepimizin farklı düşünceleri olabilir ama orada her şeyden önce düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışan bir karar noktasında dik durmamaları kabul edilebilecek bir tutum değil. Böyle bir siyasi tavrı topyekun reddediyoruz. Biz bunu aşmasını da biliriz. Dün hepimiz dimdik ayakta durduk.

Hangi siyasi hesapla, hangi zihniyetle böyle tavra karşı durduklarını milletin idrakine sunuyorum.''

-''Hasmane tutum''-

Türkiye'nin, Fransa'nın bu hasmane tutumunu engelleme noktasında politika üretmekte başarısız olduğunu savunan Vural, ''Sarkozy geldi. 'Birçok noktada mutabakat içerisinde olunduğu' açıklandı. Bu noktada neden anlaşılamadı? Fransa'nın NATO'nun askeri kanadına girmesine neden yol verdiniz?'' sorularını yöneltti.

''Ermeni protokollerinin Fransa Dışişleri Bakanı'nın gözetiminde imzalandığını'' ifade eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hal böyleyken neden böylesine hasmane bir tavır oluşturulmasını engelleyemediniz? Buradan politikaların tek taraflı tavizlerle yürütüldüğü anlaşılıyor. Fransa'nın tavrına hep birlikte karşı çıkmak gerekiyor. Bu noktaya gelinmiş olmasında Türkiye'nin planlı bir stratejisinin olmamasının rolü var. Yanlış adım atılmasını engelleyecek bir tavır alınamamış. Hani 'Türkiye dışarıda sözü dinlenen bir ülke haline gelmişti' Şimdi bir Ermeni meselesinde bile sözünü dinleyen yok.

Katliam, ırkçılık, soykırım Avrupa icadıdır. Benim medeniyetimde böyle şeyler yoktur. Irkçılığı, katliamı, soykırımı Avrupa kendi düşünce yapısı içerisinde bulsun. 93 harbi sırasında yapılanları, Balkanlarda Türklere yapılanları unutmadık. Fransa'nın Şanlıurfa'da, Gaziantep'te ne işi vardı?

Kendi tarihinden utananlar var. Daha dün Atatürk'ü 'katliamcı' olarak gösterenlerin sözlerine şahit olmadık mı? 'Tarihimizle yüzleşmeliyiz' diyenlerin birilerini nasıl cesaretlendirdiği ortadadır.''

-TRT'deki dizi-

TRT'nin kamusal yayın yapan bir televizyon kanalı olduğunu belirten Vural, tüm siyasi partilere eşit mesafe olması gerektiğini söyledi.

Bu kanalda yayınlanan bir dizide, ''dolandırıcı'' rolünde olan bir kişinin, konuşması sırasında, ''Turan'dan, Türk'ten bahseden var mı artık'', ''makus talihimizi yenmeliyiz'' gibi ifadeler kullandığını ifade eden Vural, ''Bunlar kimin sözleri? 'Dolandırıcılar şahı' denilen bu kişi, başka bir siyasi kimlik uygun görülmedi de bununla mı ilişkilendiriliyor? Türklükten, Turan'dan bahseden bir kişinin dolandırıcı olarak gösterilmesi kabul edilemez'' dedi.

Vural, aynı dizide, ''Demokrat Parti kimliğinin de 'arsa spekülatörü ve yolsuzlukla' ilişkilendirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.