Vali Mustafa Büyük’ün “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Vali Mustafa Büyük’ün “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
 Kadınların; ayrımcılığa, şiddete, hor görülmeye, dışlanmaya ve duygularının sömürülmesine ‘hayır’ dedikleri, tüm dünyaya ‘bizler de...


 

Kadınların; ayrımcılığa, şiddete, hor görülmeye, dışlanmaya ve duygularının sömürülmesine ‘hayır’ dedikleri, tüm dünyaya ‘bizler de insanız’ mesajı verdiği günün adı olan  ‘8 Mart’ı, tüm dünyada, ülkemizde ve ilimizde coşkuyla kutluyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz tüm kadınlarımızla, daima el ele, kol kola, omuz omuza yürüme kararlılığımızı bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

Kadınlarımızın sosyal statülerinin iyileştirilmesi, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha özgüvenle davranabilmeleri için gerekli desteğin verilmesi, başta kamu otoritesi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin öncelikli ve hayati derecede önemli görevidir.

Tüm Dünyadaki istatistiklere bakıldığında kadınların her alanda haksızlığa uğradığı açık bir şekilde görülmektedir. Ülkemizde ve dünyada kadınlara yönelik sorunların iyileştirilmesi konusunda devletler önemli kararlar almış ve uygulanmasını kararlılıkla takip etmişlerdir. Yasalarla sağlanan hakların yanında toplumun bilinçlendirilmesi çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın “Kadının, her türlü saygıyı hak eden bir değer” olduğunun anlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızca da büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen kadın hakları ve kadının korunmasına yönelik öncü çalışmaların, toplumun diğer tüm kesimlerince benimsenmesi ve uygulanması; kadının toplumdaki konumunun geliştirilmesine, kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesine, her türlü bedeni ve ruhi şiddetten uzak, adalete, eşitliğe, barışa, huzura, çalışma koşullarının daha da iyileşmesine ve hem kadınlarımızın, hem de ülkemizin geleceğe güvenle bakmasına vesile olacaktır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutlarken, bizleri büyük bir üzüntüye boğan, canımızı yakan kadına yönelik şiddet olaylarını bir kez daha esef ve nefretle kınıyor, kadınlara hak ettikleri değerin sadece belirli bir günde değil, yılın tüm günlerinde verilmesi temennilerimle, seslerine daima kulak vereceğimiz saygıdeğer kadınlarımıza, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.