Vali Büyük’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Büyük’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
 Vali Mustafa Büyük’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma GünüDünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan...


 

Vali Mustafa Büyük’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazılan destanın 100. Gurur Yıldönümü olan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”nde, Şehitlerimize yönelik saygı, şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

Çanakkale Zaferi; ‘yenilmez’ denilen işgal kuvvetlerinin, tarihten ve cihan imparatorluğundan geride kalan son kara parçası olan Anadolu’dan tamamen yok etmek ve silmek istediği milletimizin, tüm dünyaya ve esaret altındaki toplumlara örnek olacak şekilde verilen destansı mücadele ile küllerinden yeniden doğmasının adıdır.

Aziz Şehitlerimizin sergilediği bu destansı kahramanlığın; tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu’nun bağrındaki bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen kelepçeleri yakıp eriten bir ateş olduğu gerçeğini asla unutmayacağız.

Rengini, Şehit ve Gazilerimizin kanlarından alan ay yıldızlı bayrağımızı, Aziz kahramanlarımızın cephede, imanla, vatan ve millet sevgisiyle, özgürlük ateşiyle dalgalandırdığı gibi, sonsuza kadar coşku ve gururla dalgalandıracağımızı vurguluyor, tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.