Vali Büyük: “Aslolan İnsanımızın Mutluluğudur”

Vali Büyük: “Aslolan İnsanımızın Mutluluğudur”
Adana’nın ilçeleriyle birlikte kalkınma konusuna verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Vali Mustafa Büyük, sıkça gerçekleştirdiği ilçe gezilerini...

Adana’nın ilçeleriyle birlikte kalkınma konusuna verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Vali Mustafa Büyük, sıkça gerçekleştirdiği ilçe gezilerini Aladağ ile sürdürdü. Vali Büyük, hayli yoğun tuttuğu programında kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet üretmedeki önemine değindi ve ekledi.

“Aslolan İnsanımızın Mutluluğudur”

Beraberindeki Adana İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile bazı kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile birlikte Aladağ İlçesi’ni ziyaret eden Vali Büyük,  ilçe belediyesi ve kamu kuruluşlarında incelemelerde bulundu, esnaf ve vatandaşlarla bir arayla geldi.

Adalet Mensuplarına Başsağlığı Diledi

Aladağ ziyareti sırasında hayli geniş bir ziyaret programı gerçekleştiren Vali Mustafa Büyük, ilk olarak ziyaret ettiği İlçe Kaymakamlığı’nda, Kaymakam Ahmet Ziya Filizer’den brifing aldı. Daha sonra Kaymakamlık binası içinde bulunan Adliye’yi ziyaret eden Vali Büyük,  İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu, Cumhuriyet Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi dolayısıyla, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Balcı’ya, şehit savcının ailesi ve yakınları ile tüm adalet camiasına baş sağlığı diledi.

Sorun ve Talepleri Dinledi

Vali Büyük, İlçe gezisinde Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’i ziyaretinde, gerçekleştirilen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi alırken, dile getirilen talep ve beklentileri not aldı. Vali Mustafa Büyük, belediyedeki temaslarının ardından beraberindeki heyetle birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Aladağ Meslek Yüksekokulu ve Toplum Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sanibey Barajını İnceledi

Aladağ’daki temas ve incelemeleri sırasında, Adana'nın Aladağ ve İmamoğlu ilçeleri arasında Seyhan Nehri üzerinde sulama ve enerji amaçlı olarak projelendirilen Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulunan Vali Büyük, enerji konusunun önemine ve santralin tarım arazilerinin sulamasına önemli katkı sağlayacağını vurgu yaparken, santral çalışanları ile projede emeği geçenleri kutladı.

Okullları Ziyaret Etti, kütüphane Açılışı Yaptı

Gittiği her ilçede okulları ve öğrencileri ziyaret etmeyi adeta gelenek haline getiren Vali Mustafa Büyük, bu ziyaretlerini Aladağ’da da sürdürdü. Akören ilk ve orta okullarını ziyaret eden Vali Büyük, öğrencilerle sıcak diyaloglar kurdu ve onlarla sohbet etti. Okul yöneticilerinden, ilçedeki eğitim ve öğretim durumuna ilişkin bilgi alan Vali Büyük,  daha sonra okulda oluşturulan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Mustafa Büyük kütüphanenin açılışı sırasında yaptığı açıklamada, öğrencilerin ve toplumun tüm kesimlerinin,    kütüphanelerden çok daha fazla yararlanmalarını ve okumaya daha fazla zaman ayırmaya çağırdı.

Esnaf ve Vatandaşlarla Kucaklaştı

Gün boyu süren Aladağ ziyareti boyunca, eğitim, sağlık, güvenlik, çevre, belediye hizmetleri, yatırım olanakları ve çeşitli konularda yetkililerden ayrıntılı bilgiler alan Vali Mustafa Büyük, esnaf ve vatandaşlarla da bir arayla gelerek, hal ve hatırlarını sordu. Esnaf ve vatandaş buluşmalarında dile getirilen talepleri dinleyen Vali Mustafa Büyük, Aladağ ziyaretini “Aslolan insanımızın mutluluğudur. Toplumumuzun daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaları içi, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte elimizden gelen tüm gayreti göstermeyi kararlılıkla sürdüreceğiz” mesajıyla noktaladı.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.