Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri
 Ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşkur Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı...

 

Ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşkur Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi  Ceyhan’da başlıyor.

“UMEM BECERİ’10’’ PROJESİ CEYHAN’DA BAŞLIYOR 

Ceyhan’da İşkur Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası iş birliği ile UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında kurslar düzenlenecek. İşletmelerin kaliteli elaman bulma problemini çözmek amacı ile açılacak kurslarda, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve istihdamın arttırılması hedeflenmektedir.

Ceyhan Ticaret Odası’ndan  yapılan açıklamada; “Proje ile firmaların işgücü talepleri tespit edilerek, mülakatla belirlenen kursiyerlerin, okul ve işyerlerinde açılacak meslek kursları ile eğitilmesi suretiyle ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor. Program kurs ve işbaşı eğitimi olmak üzere toplamda en fazla 160 fiili günü geçmeyecek şekilde düzenlenecek olup, kurslar günlük en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada en fazla 40 saat olacaktır. İşbaşı eğitimi ise günlük en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 45 saatten fazla olamayacaktır. İşyerlerinde düzenlenen kurslardan sonra işbaşı eğitimi düzenlenmeyecektir.

 Kursların işgücü talep eden işletmelere herhangi bir maliyeti olmayacak. Kurs açılmasına karar verilmesi halinde işgücü talep eden işletmeler ile protokol imzalanacak olup, İşgücü talebinde bulunacak olan işverenler bu taleplerini bağlı bulundukları oda/borsa aracılığı ile iletmeleri gerekmektedir.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.