'Üzerlerine beton dökülene kadar mücadele edeceğiz'

'Üzerlerine beton dökülene kadar mücadele edeceğiz'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütlerinin üzerine beton dökülene kadar, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. ANKARA...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütlerinin üzerine beton dökülene kadar, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlerinin üzerine beton dökülene kadar, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

  1. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Devlet Şeref Madalyası", Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle tevcih edildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e, "devletin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru ve birlik, beraberliği için gösterdiği üstün başarılar" sebebiyle "Devlet Şeref Madalyası" takdim edileceğini belirtti.

 

Orgeneral Özel ile başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde yakın mesai içinde olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye bakımından hem içeride hem de dışarıdaki son derece kritik gelişmeleri birlikte yaşadıklarını, Özel ile uyumlu ve verimli çalışma imkanı bulduklarını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Özel'e Türk Silahlı Kuvvetleri'nin anayasa ve hukuk devleti içerisine görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür etti.

 

-"Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun bizim için terör örgütü terör örgütüdür"-

 

"Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen terör karşısındaki dirayetli duruşumuzu koruduk, koruyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Ülke sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütünün ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Aynı şekilde güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DAİŞ terör örgütünün unsurlarına karşı da etkili operasyonlar gerçekleştirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun bizim için terör örgütü terör örgütüdür. Biz hepsiyle de mücadele ediyoruz, etmeyi sürdüreceğiz. Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadelemizi sürdürüyor, diğer taraftan hukuk devletinden, meşruiyetten, demokrasiden asla taviz vermiyoruz.

 

Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar, burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, 'silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi' bunu ısrarla söylüyorum, üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de son 12 yılın demokrasi ve kalkınma yolunda rekorların kırıldığı, başarılarla dolu müstesna bir dönem olduğunu vurgulayarak, atılan adımlarla ülkenin demokrasi, insan hakları, sivil siyasetin güçlenmesi ve özgürlüklerin genişletilmesi noktasında sessiz bir devrim yaşandığını kaydetti. Elde edilen başarıların millet tarafından memnuniyetle karşılanırken birilerini de rahatsız ettiğini bildiklerine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Kuşkusuz Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, huzur ve güven ortamına kavuşmasından en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu. Çünkü Türkiye kazanırken onlar kaybediyor. Etnik ve dini hassasiyetleri kaşıyarak insanların kanı üzerinden siyaset yapan istismarcılar işte bunun için harekete geçtiler. Varlıklarını ve kazançlarını ülkenin ve milletin kaybetmesi üzerine kurmuş olanlar da terörü fırsata çevirmenin çabası içine girdiler. Geçtiğimiz 1 ayda yaşananlar bu ülkede kimlerin demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu kimlerin de bu kavramları istismar ettiğini bir defa daha gösterdi. Dün hayata geçirdiğimizi demokrasi ve özgürlük hamlelerini sabote etmek için uğraşanların, bugün terör örgütünü aklamak için nasıl ellerinden geleni yaptıklarını ibretle takip ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.