'Üst aklı mağlup etmek için milletimizi sandığa davet ediyoruz'

'Üst aklı mağlup etmek için milletimizi sandığa davet ediyoruz'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ülkeyi parçalama hesabı yapan üst aklı mağlup etmek için" pazar günü milleti sandığa davet etti. SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ülkeyi parçalama hesabı yapan üst aklı mağlup etmek için" pazar günü milleti sandığa davet etti.

 

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas kent meydanında vatandaşlara hitap etti.

 

Bir millet için tarihten büyük yol gösterici olmadığını ifade eden Erdoğan, "Bu millet milli iradeye sahip çıkarak İstiklal Harbi'ni kazandı. Biz de tüm siyasi hayatımızda bilhassa da son 12 yılda hep milli iradeden aldığımız güçle mücadelemizi verdik. Bugün de yeni Türkiye'nin inşası için yine milli iradeye müracaat ediyoruz. Bunun için Sivas'tayız, manda heveslilerini, tek parti özlemiyle yanıp tutuşanları, milleti bölmenin, ülkeyi parçalamanın hesabını yapan üst aklı bir kez daha mağlup etmek için pazar günü milletimizi sandığa davet ediyoruz." diye konuştu.

 

"Fetih kutlamasını her yıl yapacağız"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü, Yenikapı'da surların önünde 2 milyona yakın vatandaşla kutladıklarını hatırlatarak, bu coşkudan birilerinin rahatsız olduğunu belirtti.

 

Kendini ulusalcı ve milliyetçi olarak tanımlayanların, Cumhurbaşkanlığı makamının himayesinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı fetih şenliğini hazmedemediğini dile getiren Erdoğan, "Şimdi biz bu kutlamayı her yıl yapacağız. Çünkü İstanbul'un fethi, sıradan bir fetih değil" ifadelerini kullandı.

 

"Ölenler Kürt, öldürenler Kürt"

 

Yeni Türkiye'nin inşası için canla başla çalışırken, karşılarında bir eski Türkiye koalisyonu olduğunu belirten Erdoğan, "Musluklardan kan akıtan, eli kanlı bir partiyle milliyetçi olduğu iddiasındaki parti kol kola girdi, burada yerini aldı. Batman'da pankart açıyorlar, 'Barajı aştık aştık, aşamadık, meskenimiz dağlardır' diyorlar. Çünkü bunlar, dağdan yönetiliyor. Bunlar silahı bırakmadılar. İşte bakın 6-7-8 Ekim tarihlerinde bu eş başkanlardan bir tanesi, sokağa davet etmedi mi ve 50 kişi öldü. Ölenler Kürt, öldürenler Kürt. Peki bunlar nasıl oluyor da benim Kürt vatandaşımın, Kürt kardeşimin temsilcisi oluyor" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Biz analar ağlamasın diye Çözüm Süreci'ni yürütürken bize demediklerini bırakmayanlar şimdi gidip anaları ağlatanların bizzat kendileriyle al takke, ver külah, birlikte yol yürüyorlar. Sadece bu kadar değil, Pensilvanya'daki ihanet şebekesiyle Kandil'deki kan tüccarı da yoldaş oldu. Bu koalisyonda yerini aldılar. İşte gazetelerde boy boy resimleri görüyoruz, yan yana resimleri görüyoruz. Hayatta bir araya gelebilecekleri düşünülmeyenler şimdi bir araya geliyorlar. Paralel yapı denilen ihanet şebekesi, Suriye'deki Türkmenlere gönderdiğimiz yardım üzerinden bizi dünyaya şikayet ederken en büyük desteği bunlardan alıyor."

 

"Basın ahlakından uzaksın"

 

Erdoğan, "diktatör" eleştirilerine, "Doksan tane partinin olduğu bir ülkede Tayyip Erdoğan, diktatör'. Şu anda 20 parti seçime giriyor. Nasıl oluyor bu diktatör? Diktatörün olduğu ülkede bunlar olabilir mi? Böyle bir şey yapabilir misiniz? Dünyada diktatörlüğü biz iyi biliriz, görürüz. Kardeşlerim, hepsi iftira. Çünkü bunlar meşhur Komünist rejimlerin kalıntıları. Maoist, Leninist, Stalinist.." yanıtını verdi.

 

Geçenlerde bir gazetenin utanmadan, sıkılmadan "İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan" dediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

 

"Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki... Bu ülkede Milli İstihbarat Teşkilatımızın yaptığı bir operasyona, sen kalkıp paralelle iş tutarak bunu dünyaya faş etmenin gayreti içerisine giriyorsun. Bir defa bu casusluktur, bu ajanlıktır. Bununla ilgili de biz yargıya zaten suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır. Tabi bunlar hemen dünyadaki ağababalarına gidiyorlar. Dünyadaki ağababalarından destek almak suretiyle kendilerini bizleri hükümeti veyahut da MİT'i bir yerlere şikayet etmenin gayreti içerisindeler. Nereye giderseniz gidin, bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur."

 

"Eski Türkiye koalisyonunun bittiği gün olacak"

 

Pazar günü yapılacak seçimlerin ardından "eski Türkiye koalisyonu"nun bittiği gün olacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Siyaset dürüstlükle, ilkelerle, omurgalı duruşla olur. Bunların siyaseti düşmanlık. Hem de kendi milletine düşmanlık üzerine kurulu. Milletin aleyhine ne varsa onun yanında yer alıyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi; düşman ülkeye girse ve dese ki, 'Ben, Tayyip Erdoğan'ı düşürmek için geldim.' İnan bana onları, ellerinde çiçeklerle karşılarlar. O derece muvazeneyi kaybetmiş durumdalar"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.