Üsküdar’da Yer Gök Kitap
Üsküdar’da Yer Gök Kitap
Üsküdar’da 6. Kitap Fuarı Başladı
Üsküdar’da Yer Gök Kitap
Üsküdar 6. Kitap Fuarı, Tüm İstanbulluları Kültür Ve Edebiyat Yolculuğuna Çıkarıyor
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: Türkiye’de kültürün, sanatın demokratikleşme serüveni henüz tamamlanmadı. Ama büyük mesafeler kat edildi. Kitabın okunmasını, yeni kitapların yazılmasını, kitaba erişimi her zaman yeni çözümlerle kolaylaştırmamız gerekiyor. Kitapla ilgili atılan her adım, her girişim başımızın üstündedir. Bu doğrudan Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir meseledir. Türkiye’de bugün evet kitap okuyan, yazan, tartışan, düşünen, bilgi sahibi ve fikir üreten insanlar var. Hepimiz el ele bu halkayı genişletmeliyiz. Ki Türkiye’yi ne kadar sevdiğimiz belli olsun...’’
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: ‘’Bizim büyük cevaplara ihtiyacımız yok, bizim büyük sorular sormaya ihtiyacımız var. Bugüne dair büyük sorular sormaya ihtiyacımız var. Kendi zamanımızın düşüncesini kavramaya ve transfer edilmiş bir düşünceyi değil, bugün, şimdi yaşanana bir cevap olabilecek düşünce üretmeye sanıyorum ihtiyacımız var."
Hayata geçirdiği etkinliklerle Üsküdar’ı İstanbul’un kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi tarafından, her sene geleneksel olarak düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı’nın 6’ncısı başladı. Onur Konuğu, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Onur Yazarı Teoman Duralı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in katılımıyla açılışı yapılan fuar, tüm İstanbulluları kültür ve edebiyat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Üsküdar 6. Kitap Fuarında 9 gün içinde (8-16 Şubat), 2000 m2’lik 2 büyük salonda 120 yayınevi ve marka ile 250 yazarla 350 söyleşi gerçekleştirilecek.
Yüz binler Üsküdar Kitap Fuarında Buluşuyor
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yayıncılığın bütün aktörlerinin 6. Üsküdar Kitap Fuarında buluştuğunu söyledi: ‘’Üsküdar biliyorsunuz bir gelenekler şehri. İstanbul’un üç eski ve kıymetli beldesinden biri. Bu fuarımız da bizim gelenekler zincirimize bir halka olarak eklendi. Bu fuar ile her yıl yüz binden fazla okurun buluşma noktası oluyoruz. Fuarımızda yazarlar, kitaplar, okurlar, yayıncılar, çevirmenler, çizerler ve editörler buluşuyorlar. Kitabın, yayıncılığın bütün aktörleri burada.. 9 gün boyunca bu aktörler kurdukları doğrudan iletişim sayesinde kazanımlar elde ediyorlar.’’
Kitap Fuarı büyük küçük herkese hitap ediyor
’Bu etkileşimi önemsiyoruz. Kitap sevgisini artıran, kitap dünyasını büyüten, kültür ve sanata temas eden her girişim memleketin kazanç hanesine yazılan bir artıdır. Fuarımız genç, dinamik, geniş bir yelpazeye sahip. Bütün İstanbullulara hitap ediyor. Tabii bu şölenimiz sadece satış ve tanıtım stantlarından ibaret değil. Söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yazar-okur buluşmaları gibi kitap dünyasının değişmeyen etkinlikleri de var. 9 gün boyunca Üsküdar’ın kalbi kitap diye atacak. Hedefimiz 200 bin ziyaretçiyi geçmek’’
Kitapla ilgili atılan her adım, her girişim başımızın üstündedir
Kitapla ilgili her türlü girişimi desteklediklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bunun Türkiye’nin geleceği ile ilgili mesele olduğunu vurguladı.
‘’Tabii bütün bu organizasyon, bu çabamız boşa değil. Bizim bir hedefimiz var. Geçen yıl yine burada ifade etmiştim. Türkiye’de kültürün, sanatın demokratikleşme serüveni henüz tamamlanmadı. Ama büyük mesafeler kat edildi. Kitabın okunmasını, yeni kitapların yazılmasını, kitaba erişimi her zaman yeni çözümlerle kolaylaştırmamız gerekiyor. Millet Kıraathaneleri açılıyor, yeni kütüphaneler kuruluyor. Yeni yayıncılık teknolojileri, yeni formatlar gelişiyor... Kitapla ilgili atılan her adım, her girişim başımızın üstündedir. Bu doğrudan Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir meseledir. Türkiye’de bugün evet kitap okuyan, yazan, tartışan, düşünen, bilgi sahibi ve fikir üreten insanlar var. Hepimiz el ele bu halkayı genişletmeliyiz. Ki Türkiye’yi ne kadar sevdiğimiz belli olsun...’’
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal:
Açılışta konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, Hegel'in felsefeyi "İnsanın kendi zamanının düşüncesini kavrama işi" olarak nitelendirdiğini aktararak, "Bizim büyük cevaplara ihtiyacımız yok, bizim büyük sorular sormaya ihtiyacımız var. Bugüne dair büyük sorular sormaya ihtiyacımız var. Kendi zamanımızın düşüncesini kavramaya ve transfer edilmiş bir düşünceyi değil, bugün, şimdi yaşanana bir cevap olabilecek düşünce üretmeye sanıyorum ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.
Düşünceyi kimliğin belirlediğini aktaran Ünal, "Çünkü ben bir Müslüman'ım ve ben bir Müslüman gibi düşünüyorum. Müslüman gibi düşünmem diğer düşüncelere kapalı olmam anlamına gelmiyor. Bugün, şimdi burada olan ve bunu bir kitaba dönüştürüp mukayyet hale getirdiğimizde, iki kapak arasında topladığımızda adına kitap dediğimiz o ürün ortaya çıkıyor. O ürün geçmişe, kim olduğumuza dair bize çok şey söyleyebilir ama bugün daha çok şimdi ne olduğuna dair düşüncelere ihtiyacımız var. Öfkenin beslediği isyanları gördü dünya. Son 400 yıldır daha çok düşüncenin şekillendirdiği devrimleri konuştuk ama bugün geldiğimiz noktada zihni allak bullak, şimdiye ve geleceğe dair hiçbir fikri olmayan, arzularının, duygularının adeta insiyaki içgüdülerinin yönlendirmesiyle hareket etmeye başlayan, öfkeyi ve düşünceyi bırakın aslında her şeyi aynileştiren, benzeştiren, 'x=y' denklemine hapseden bir öfke biçimiyle karşı karşıyayız.. Buradan bizi çıkaracak olan sanırım bu topraklarda var olan irfanın, aklıselimin, sağduyunun, merhametin, iyiliğin yeniden dile, düşünceye ve yeni ifade biçimlerine dönüşmesi olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Alanında lider yüzlerce seçkin yayınevi ve yazarın katılımıyla adeta bir edebiyat şölenine dönüşecek olan fuar süresince; çok önemli isimlerle söyleşi ve imza etkinlikleri de düzenlenecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.