Üniversiteli gençlere Çukurova’dan destek

Üniversiteli gençlere Çukurova’dan destek
“Kitabını Da Al Gel Adanalı”Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde kitap konusunda Türkiye’de bir ilk yaşandı. Çukurova Üniversiteli gençler, Çukurova...


“Kitabını Da Al Gel Adanalı”

Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde kitap konusunda Türkiye’de bir ilk yaşandı. Çukurova Üniversiteli gençler, Çukurova Belediyesi’nin de katkısıyla  “40. yıla 40 Kütüphane” projesi için taraftarlardan kitap topladı. Gençler, katkı için Başkan Soner Çetin’e teşekkür ederken Çetin de “Çorbada tuzuz” dedi.

DERBİDE KÜTÜPHANE STANDI

Adanaspor-Adanademirspor derbisinde her iki taraftar grubunun da maça birer kitapla gelmesi, Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü’nün öncülük ettiği 40.Yıla 40 Kütüphane projesine büyük katkı sağladı.  Kampanya ile Türkiye futbol tarihinde bir ilk yaşanmış oldu. Taraftarların bazılarının birden fazla kitapla standa gelmesi büyük sevinçle karşılandı.

BAKANLIKTAN DA DESTEK VAR

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü öğrencilerinin hazırladığıprojeye Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı tarafından ciddi destek verildi. Eylül 2014'ten bu yana devam eden proje kapsamında gençler bugüne dek25kütüphane kurdu. Kalan15kütüphane için ihtiyaç duyulan kitapların karşılanması için pazar günü yapılan derbide taraftar gruplarının maça birer kitap alıp gelmesi kitap ihtiyacının büyük bölümünü karşıladı.

“KÜLTÜR İÇİN NE GEREKİYORSA”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Üniversitesi’nden öğrencilerin başlattığı kampanyaya az da olsa katkı yapmaktan mutlu olduğunu söyledi ve gençlere “Kültür-sanat için ne gerekiyorsa yaparız, siz yeter ki kitap kurdu olun, kitap kurtları yetiştirin” diye seslendi. Çetin, “Bizim yaptığımız hiçbir şey, asıl bu gençleri kutlamak gerek. Biz çorbada tuzuz, o kadar” dedi.

KİTAP KURTLARINA İHTİYAÇ VAR

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelikcan, "Ciddi emek sarf ederek25köy okuluna kütüphane kurmayı başardık.15kütüphanemizin kitap ihtiyacını karşılamak üzere kuracağımız stant için bizlere destek olan Adana Demirspor Kulübü ve yönetimine, ayrıca girişlere koyacağımız kumbaralar konusunda ve bazı taşıma vb. işlerde bizlere yardımcı olan Çukurova Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.