Üniversitelerde yolsuzluk iddiaları

Üniversitelerde yolsuzluk iddiaları
YÖK Başkanı Çetinsaya,konuya ilişkin açıklama yaptı.YÖK Başkanı Çetinsaya, Redhack'in siber saldırısından sonra TÜBİTAK'ın YÖK'te çalıştığını...



YÖK Başkanı Çetinsaya,konuya ilişkin açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Çetinsaya, Redhack'in siber saldırısından sonra TÜBİTAK'ın YÖK'te çalıştığını belirterek, yayınlanan belgelerin üstü örtülmüş belgeler olmadığını söyledi.

Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, kurumlarına yapılan siber saldırı ve ardından yaşananlara ilişkin süreçle ilgili, "Bu belgeler bir kere yasa dışı yollarla ele geçirildi. Onun üzerine bir spekülasyon başladı sanki gizlenmiş belgeler, üstü örtülmüş şeyler veya bilinmeyen şeyler ortaya çıkmış gibi'' dedi.

Belgelerin ''üstü örtülmüş veya saklanmış belgeler olmadığını'' belirten Çetinseye, ''Vazifemiz gereği bize gelen her türlü ihbarı, soruşturma isteğini, bunları titizlikle, hiçbir ayrım yapmadan inceleme ve soruşturma süreçlerine sokuyoruz. Buradan kalkarak da 'üniversiteler yolsuzluk' içinde demenin bence bir anlamı yok'' şeklinde konuştu.

Çetinsaya, olayın ardından alınan tedbirlere ilişkin de ''TÜBİTAK başta olmak üzere bütün ilgili kuruluşların uzmanları burada kamp kurmuş durumdalar, çalışıyorlar. Hem olayı analiz ediyorlar hem mevcut sistemin üzerinde çalışıyorlar hem de bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli bütün önlemler üzerinde çalışıyorlar'' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.