'Türkmen bölgesini DAEŞ, PYD ve rejim güçlerinden temizleyeceğiz'

'Türkmen bölgesini DAEŞ, PYD ve rejim güçlerinden temizleyeceğiz'
 Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugayı Komutanı Şimali, "Bölge DAEŞ, PYD ve rejimden temizleninceye kadar...

 

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugayı Komutanı Şimali, "Bölge DAEŞ, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

ESKİŞEHİR (AA) -  Ergün Haktanıyan - Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugayı Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde 3-4 cephede savaşan Türkmenlerin çok zor durumda olduklarını söyledi.

 

Özellikle Rusya'ya ait uçakların Türkmen halkı tehdit ettiğini ifade eden Şimali, "Rusya'nın DAEŞ'i bitirmek için Suriye'ye geldiği yalan. 3-4 gündür DAEŞ ile savaşıyoruz" dedi.

 

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine değinen Şimali, şöyle devam etti:

 

"Uçak düşürüldükten sonra Rusya, Türkiye sınırına yaklaşamıyor. Rusya, şimdi Türkmenlerden intikam alıyor, nerede Türkmen varsa onları bombalıyor. Bölgede mücadelemiz sürüyor. Sultan Murad Tugayı olarak DAEŞ'in elinden 3-4 köyü daha kurtardık. Bu köyler, Türkiye sınırına yakın. Bölge DAEŞ, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz."

 

Türk hükümeti ve halkından çok memnun olduklarına işaret eden Şimali, "Bunun için Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.