Türkiye- ABD arasında 'operasyonel' zirve

Türkiye- ABD arasında 'operasyonel' zirve
Türk ve Amerikalı yetkililer, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın son Türkiye ziyareti sırasında Suriye için kurulması kararlaştırılan ''operasyonel...



Türk ve Amerikalı yetkililer, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın son Türkiye ziyareti sırasında Suriye için kurulması kararlaştırılan ''operasyonel mekanizma'' için ilk kez bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda ve Devlet Konukevi'nde yapılan toplantıya ilişkin basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diplomatik kaynaklar Clinton'ın ziyareti sırasında kararlaştırılan toplantıyı, ''teknik nitelikte istişare toplantısı'' olarak niteleyerek, Suriye ile ilgili tüm konuların ele alındığını belirtti.

Diplomat, asker ve istihbaratçıların bulunduğu toplantıda ABD heyetine ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçi Elizabeth Jones'un, Türk heyetine de Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik başkanlık etti. Heyet üyelerini Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu da kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Clinton'ın 11 Ağustos'ta İstanbul'daki görüşmelerinde Türkiye ile ABD arasında Suriye için operasyonel bir mekanizma kurulmasını kararlaştırmışlardı.

 

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.