Torosların zirvesinde senfoni...

Torosların zirvesinde senfoni...
  Anadolu'da göçebe yaşamın son temsilcilerinden Sarıkeçililere destek olmak için Adana'dan gelen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği...

 

 

Anadolu'da göçebe yaşamın son temsilcilerinden Sarıkeçililere destek olmak için Adana'dan gelen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği Topluluğu, Torosların 2 bin metre yüksekliğinde konser verdi.

Konya'nın Taşkent ilçesinde Sarıkeçililerin konakladığı Han Boynu Mevkisi'ne gelen orkestra topluluğu, konserde yerli ve yabancı bestecilerin eserlerini seslendirdi. Etkinliğe, Aydos Dağcılık Kulübü, Adana ve Mersin'den dağcılık kulüpleri ile yerleşik hayata geçen çok sayıda Sarıkeçili katıldı.

-İLK KEZ 2 BİN METREDE ÇADIR İÇİNDE KONSER VERDİLER-

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdür Yardımcısı Yusuf Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkeçililere ve bu kültürün yaşatılmasına destek vermek amacıyla Taşkent'e geldiklerini belirtti.

2 bin metre yükseklikte böyle bir etkinliği ilk kez gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın, ''Toroslarda dağların arasında bir Yörük çadırında, ışıksız doğal bir ortamda konserimizi verdik. Sarıkeçililer de ilk defa dinledikleri bu müziği beğendiler. Ekibimize teşekkür eden Sarıkeçililer önümüzdeki yıl da gelmemizi istediler. Bu istekte bizleri mutlu etti'' diye konuştu.

Sarıkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran da, Sarıkeçililer'in binlerce yıllık bir Türk geleneğini yaşattıklarını ve bu geleneğin binlerce yıl daha yaşaması için mücadele ettiklerini söyledi.

Bu yılki etkinliklerin daha geniş katılımla gerçekleştiğine işaret eden Savran, Anadolu'nun birçok ilinden doğa sever, fotoğrafçı, çevreci ve dağcının Taşkent'in Han Boynu Mevkisi'ndeki buluşma noktasına geldiğini bildirdi.

-''YAŞAM BİÇİMİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYECEK HER TÜRLÜ YENİLİĞE AÇIĞIZ''

Yaşam biçimlerine gölge düşürmeyecek her türlü yeniliğe açık olduklarını ve senfoni orkestrasının da Torosların zirvesinde kendilerine konser vermesinin de kültürleri için büyük önem taşıdığını belirten Savran, şunları kaydetti:

''Biz Yörük milleti Sarıkeçililer, hayatın akışına dur deme gücümüz yoktur. Hayatın getirmiş olduğu bütün yeniliklere açığız. Hiçbir zaman için kardeşliğimizi bozacak, hiç bir zaman için gelecek olan yaşam biçimimizi değiştirecek yeniliklere de karşıyız. Yaşam biçimimize gölge düşürmeyecek her türlü yeniliğe açığız. Bu yılki etkinliğimize Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Oda Müziği Topluluğu katılarak Torosların zirvesinde 2 bin metrede sahne alması çok önemliydi. Bu destek Sarıkeçililer'in yaşamlarını değiştirmeyecek her türlü yeniliğe açık olduğunun kanıtıdır. Ayrıca Sarıkeçililer, dağlarda geçen yaşamlarında ilk defa Senfoni orkestrasını görme ve dinleme şansı buldu.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.