Teröristbaşını ipe çektiler!

Teröristbaşını ipe çektiler!
 PKK'ya duyulan öfke bu görüntüleri ortaya çıkardı.Balıkesir'de çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen terörü telin mitinginde...


 

PKK'ya duyulan öfke bu görüntüleri ortaya çıkardı.

Balıkesir'de çok sayıda sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen terörü telin mitinginde terör örgütü PKK'ya lanet okundu. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı mitingde, üzerinde ABD, İngiltere ve İsrail bayraklarının bulunduğu terör örgütü elebaşının maketi temsili olarak asıldı. Bu sırada bir şehit yakını maketi parçaladı. Heyecanlanan kadın baygınlık geçirdi. Binlerce Balıkesirlinin katıldığı yürüyeşe gaziler de katıldı. Çocuklar da ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi.

Hakkari'nin
Çukurca ilçesi kırsalında yaşanan terör saldırısı, Balıkesir'de düzenlenen telin mitingiyle kınandı. Balıkesir'de bazı sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen telin mitingi için vatandaşlar Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplandı. Daha sonra Anafartalar ve Kızılay Caddesi boyunca terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyen kalabalık, Atatürk anıtı önünde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan telin mitinginde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, polis ve askere kurşun sıkanlara idam cezası verilmesini istedi.

İdam cezasının referanduma götürülmesini isteyen Filiz, "Terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, kaderli ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum. Çözümün anahtarı milletimizin iradesindedir. Terör, teröriste taviz verilerek çözülemez." dedi. Filiz'in konuşması, terör örgütü aleyhine slogan atan vatandaşlar tarafından sık sık kesildi. Mitingde şehit çocuğunun babasına yazdığı mektubu okuyan Alperen Tekin isimli 11 yaşındaki gazi çocuğu herkesi duygulandırdı. Daha sonra
Çukurca şehitlerinin adları tek tek okunarak ruhlarına dua okundu.

Mitingde, 1993 yılında
Hakkari'de mayına basarak bir bacağını kaybedip gazi olan Uzman Çavuş Özkan Özen'in haykırışı ise herkesi etkiledi. Tekerlekli sandalyesinde protez bacağını çıkarıp kucağına alan gazi Özen, geçtiğimiz ağustos ayında Çukurca'da şehit düşen Balıkesirli devresi şehit Uzman Çavuş Turan Kurt'un fotoğrafını elinden indirmedi. Şehit Kurt ile bir yıl aynı koğuşta kaldıklarını ve kader birliği yaptıklarını söyleyen Gazi Özen, "Ben 1993 yılında mayına basarak bir bacağımı kaybettim. Biricik arkadaşım Turan Kurt ise 2011 yılında benim mayına bastığım bölgenin 5 kilometre yakınında mayına basarak şehit oldu. Kendisini çok özlüyorum." dedi.

Kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Hepimiz askeriz
PKK'ya yeteriz', 'Mustafa Kemalin askerleriyiz', 'Kahrolsun PKK', 'Meclis'te terörist istemiyoruz' şeklinde sloganlar attı. Mitingin sonunda, Alperen Ocakları Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan terör örgütü ele başının temsili maketi dar ağacında idam edildi. Bu sırada şehit yakınları, boynuna ip asılan maketi parçaladı. Kendisine hakim olamayan şehit yakını bir kadın maketi paramparça etti. Heyecanlanan kadın baygınlık geçirdi. Mitinge katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.