'Teröre karşı ortak bir blok oluşturulmalı'

'Teröre karşı ortak bir blok oluşturulmalı'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün yanındaki siyasi partinin bilindiğini belirterek, terörün karşısında olan siyasi partilerin el ele vererek bir blok...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün yanındaki siyasi partinin bilindiğini belirterek, terörün karşısında olan siyasi partilerin el ele vererek bir blok oluşturması gerektiğini söyledi.

 

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

 

Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin olarak, "Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" ifadelerini kullandı.

 

"Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi"

 

Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar" şeklinde konuştu.

 

Sokağa çıkma yasakları

 

Sokağa çıkma yasakları konusuna da değinen Erdoğan, "Şimdi, valilikler vasıtasıyla, diyelim herhangi bir ilde veya ilçede 15 saat, 15 gün sokağa çıkma yasağını ilan ederken Valilik niye ilan ediyor? Evlerde durum nedir? Bunu görecek. Kimler var, kimler yok, bunu görecek. Bunun başka çıkışı yok. Bunları yapmaya mecburuz ve yapacağız" dedi.

 

"Teröristlerin özellikle ölüsü noktasında çok ciddi rakamlara ulaşıldı"

 

DAİŞ, PKK ve DHKP/C terör örgütlerine yönelik emniyet güçlerinin yoğun bir çalışması olduğunu belirten Erdoğan, şu ana kadar teröristlerin özellikle ölüsü noktasında çok ciddi rakamlara ulaşıldığını, bunların artık binlerle ifade edildiğini kaydetti.

 

"Teröre karşı ortak bir blok oluşturulmalı"

 

Erdoğan, terörün yanındaki siyasi partinin bilindiğini ifade ederek, terörün karşısında olan siyasi partilerin el ele vermesi gerektiğini kaydetti.

 

Teröre karşı ortak bir blok oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, şöyle konuştu:

 

“Onlar o zaman bu işin çok daha zor olduğunu anlayacaklardır. Ancak onlar yanlarında herhangi bir siyasi partiyi görünce ‘Ha burada bir siyasi konsensüs yok’ diyorlar. Öyle veya böyle şimdi bir seçime gidiliyor. Bu seçimde temenni ediyorum ki, milletim bir daha bu kararları rahatlıkla verebilecek bir iktidarı iş başına getirir.”

 

"Seçim tabii ki yapılacak"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın ne diyorlar 'Seçim yapılmayabilir' şu yaklaşıma bak. Yani sen demokrasiye inanacaksın ve 'seçim yapılmayabilir' diye böyle bir yaklaşım ortaya koyacaksın. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu işin tek çıkış yolu sandıktır. Seçim tabii ki yapılacak. Şartlar ne olursa olsun yapılacak" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde "oyların çalınması ve baskının önün geçilmesi" noktasında yapılacak hazırlıklara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı?

 

"Hayır, ben onu yaşadım canım. Ben gittim, gördüm. O bölgelerde toplu açılışlara katıldım. O toplu açılışlarda bizzat bunu yaşadık. Seçimden sonra da düşünün, yani bir köyde, sandıkta sadece tek partiye oy çıkıyor. Bir tane olsa, iki tane olsa 'eyvallah' dersin. Ama bu 100, 200, 300 tane sandıkta böyle bir netice çıkarsa, bu soru işaretlerini doğurmaz mı? Soru işaretlerini doğuruyor."

 

"Mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz"

 

Erdoğan, "Bütün mesele şu, bir defa DAİŞ bir terör örgütüdür ve bunların İslam'a gölge düşürmekten başka hiçbir özelliği yoktur. İslam'a bunlar çok ciddi bir zarar vermişlerdir. Dolayısıyla da bizim mücadelemiz onlarla da devam edecektir. PKK ile de öbür tarafta DHKP-C'si ile de hepsiyle bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

 

"Hepsi yargıda ortaya çıkacak"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın (Aydın) Doğan bana mektup gönderiyor. 'İşte ben şöyle yaptım, böyle yaptım. Hiçbir zaman size karşı olumsuz davranmadım. İşte ahlaki noktada herhangi bir yanlış yapmadım'. Geçenlerde de bunun biliyorsunuz başköşesinde yazarı var. O da 'Ben böyle birşey yapmadım, etmedim' falan filan. Her şey orada çok açık, net belli. Kalkıp ne diyor? 'Ben bunu söylemek istemedim'. Hemen manevra yapıyor. Bundan sonraki süreç. Hepsi yargıda ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

 

"Kobani'deki insanları biz misafir ettik"

 

Erdoğan, "Kobani'yle ilgili hakkında birçok spekülasyonlar yaptılar. Kobani'deki insanları Türkiye'de misafir eden kimdi? Bizdik. 220 bin insanı biz misafir ettik ve bu 220 binin 80 bini tekrar Kobani'ye döndü. Diğerleri Türkiye'de. Peki onları besleyen kim? PKK'ya dayalı olan siyasi parti mi besliyor? Onları, AFAD'ımızla, Kızılayımızla bizler besliyoruz" dedi.

 

'Kobani düştü düşecek' açıklaması ile ilgili olarak da Erdoğan, "Bu konu aslında bizim Sayın Obama ile yaptığımız görüşmeden kaynaklanan bir şeydi. Sayın Obama, '2 gün içinde Kobani düşer' ifadesini bana telefonda kullandı" ifadelerini kullanarak, "Eğer biz 'Kobani düştü düşecek' yani bundan bir bayram sevinci duymuş olsak peşmergeyi kendi topraklarımızdan Kobani'ye sokar mıydık? Özgür Suriye Ordusu'nu kendi topraklarımızdan Kobani'ye sokar mıydık?" şeklinde konuştu.

 

"Bunun bedelini çok ağır ödeteceğiz"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşamki olaydan sonra artık şunu çok açık, net bilmeliyiz. Doğrudur belki hakikaten şehitlerimiz oluyor, olacak ama bunun bedelini biz bunlara çok ağır ödetiyoruz, ödeteceğiz" dedi.

 

"Şu ana kadar zaten gerek Kandil'de, gerekse ülkemiz içerisinde 2 bini aşkın teröristi öldürdük ve bunlara devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Bu ülkede benim vatandaşım eğer huzur içinde, mutluluk içerisinde yaşayamıyorsa o zaman bizim bu görevlerde durmamızın bir anlamı yok."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.