'Tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler'

'Tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler." dedi

 

İSTANBUL (AA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği'nce Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması"na katıldı.

 

Erdoğan, "Kutlu Doğum herhangi bir yıl dönümü değil, manevi bir yeniden diriliş olarak kutlandığı ölçüde anlamlıdır. Bütün Müslümanların bu yeniden diriliş fırsatını en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Allah'ü Teala, hepimize işte bugün burada toplandığımız gibi kıyamet günü de Efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip eylesin diye dua ediyorum." dedi.

 

"Tarihin tozlu raflarına havale edildiler"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen bize ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. Bunun çilesini sizler çok çektiniz. Medyadan spora kadar her alanda bilinçli çalışmalar yürütüldü. Bugün hatırlandığında her biri utanç verici nice haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı, zihnine zincirler vuruldu. 'Katsayı uygulaması' dediler, bununla beraber önünü kestiler. Bilmiyorlardı ki milletin bağrında yetişen bu tohumların boy vermesinin, meyveye durmasının önüne geçilemez." dedi.

 

Erdoğan, imam hatip okullarıyla ilgili, "Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta." diye konuştu.

 

Milletin eline geçen her fırsatta destek vererek, imam hatipleri küllerinden yeniden inşa ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Kapısına kilit vurulmak, öğrencilerinin geleceği karartılmak istenen imam hatipler, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü" dedi.

 

"Allahu ekber diye ölen de Müslüman"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada bütün oyunların halkı Müslüman olan ülkelerde oynandığını belirterek, "Bakıyorsunuz 'Allahuekber' diyerek öldüren Müslüman, aynı şekilde 'Allahuekber' diyerek ölen de Müslüman. Böyle bir durum olabilir mi? İstisnalar hariç. Canlı bomba eyleminde kendini patlatan sözde Müslüman, o patlamada ölenler yine Müslüman." dedi.

 

"Medreselerin toptan kaldırılması büyük bir kayba neden olmuştur"

 

"Müslümanlar olarak, dünyada hak ettiğimiz yere gelebilmek, arzu ettiğimiz itibarı elde edebilmek için evvela dinimizi, onunla birlikte tarihimizi iyi öğrenmeliyiz" diyen Erdoğan, Osmanlı'nın son dönemlerinde, ülkenin en önemli ilim ve irfan kaynakları olan medreselerin yozlaşmasının, büyük sıkıntıya yol açtığını kaydetti.

 

Erdoğan, "Cumhuriyetle birlikte bunların toptan kaldırılması ise daha büyük bir kayba ve boşluğa neden olmuştur. Onca badireye rağmen, bugün dahi ilim ve irfan bakımından öne çıkan kişilerin önemli bir bölümünün bu vasıflarını, geleneksel medrese eğitimine borçlu olduklarını görüyoruz. İmam hatipler, ilahiyat fakülteleri elbette çok önemli hizmetleri ifa ediyorlar ama eğitim gücü ve derinliği bakımından bu kurumların, medrese geleneğinin binlerce yıllık birikimine henüz yetişemediği ortadadır." değerlendirmesini yaptı.

 

"İslam dünyasının umudu Türkiye'dir"

 

Müslümanları zalim diktatörler ile onlardan daha zalim terör örgütleri arasında seçim yapmaya zorlamanın adil olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, esasen Müslümanların böyle bir mecburiyeti olmadığını da belirtti.

 

Son birkaç yüzyıl dünyaya hakim olan düzenin artık çatırdamaya başladığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Yaşanan sancılar, üst üste gelen krizler, yeni bir değişim dalgasının habercisidir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. İslam dünyasının umudu Türkiye'dir, bunu böyle bilesiniz."

 

"Peygamber efendimizin hayatı ve mesajları bize çok güzel örnektir"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Peygamber Efendimizin hayatı ve mesajları bize bugün için de çok güzel örnektir. Peygamberimizin sadece veda hutbesini layıkıyla anlayıp hayata geçirsek dahi insanlığın kurtuluşuna öncülük edecek yolu bulmuş oluruz." dedi.

 

"Zor şartlarda kazandığımız zaferler dahi, milletimizden gizlenmiştir"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zor şartlarda verilen mücadelede kazanılan zaferlerin dahi, birileri tarafından özellikle milletten gizlendiğini belirterek, "Çanakkale Savaşı, geçtiğimiz yüzyılın en önemli savaşlarından biri olmasına rağmen, yakın zamana kadar hakkıyla anılmamış, yeni nesillerin zihnine nakşedilmemiştir." dedi.

 

Yarın 100. yıl dönümü idrak edilecek olan Kut'ül Amare zaferinin ise adeta unutturulmaya, tarih sayfalarından ve milletin hafızasından kazınmaya çalışıldığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

 

"1915'te başlayıp 1916'nın 29 Nisan gününe kadar devam eden bu büyük zaferin kahramanlarını, Süleyman Askeri'yi, Ali İhsan Sabis Paşa'yı, Nurettin Paşa'yı, Halil Paşa'yı rahmetle, saygıyla, minnetle yad ediyorum. İngilizlerin çoğunluğu Hintlilerden oluşan güçlü bir orduyla kısa sürede Bağdat'ı ele geçirme hayalleri önce Selmanı Pak'ta, sonra Kut'ül Amare'de hezimete dönüşmüştür. O güne kadar verdikleri on binlerce kayba ilave olarak 29 Nisan 1916'da 5'i general, 500 subay ve 13 bin askerle Halil Paşa'ya teslim olan İngiliz ordusu için bu tarih kara bir gündür. Ama sanki bu tarih İngilizler için değil de bizim için utanç günüymüş gibi Kut'ül Amare'yi kendi milletimizden, özellikle yeni nesillerden adeta sakladılar. Yarın Sayın Başbakanımızn ve Sayın Genelkurmay Başkanımızın da katılacağı bir törenle inşallah bu zaferi şanına yaraşır bir şekilde resmen anacak, şehitlerimizi de ve kahramanlarımızı da hayırla yad edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.