'Taksim'deki ziyanı CHP karşılasın'

'Taksim'deki ziyanı CHP karşılasın'
Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılması üzerine yaşana olaylarda yine en mağdur esnaf oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, "esnafın ziyanını...


Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılması üzerine yaşana olaylarda yine en mağdur esnaf oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, "esnafın ziyanını İş Bankası'nın ortağı olan CHP ödesin" dedi.

Taksim Meydanı'nda yapılan meydan düzenlemesi sebebiyle 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasının faturası ağır oldu. Kutlama yapmak için alana girmek istediğini iddia eden gruplar etraftaki binalara, işyerlerine zarar verdi. Şişli'de bazı işyerleri bir gün öncesinde demir saclarla kapatarak korumaya çalıştı. Etrafa verilen zararın maliyeti hakkında net bir rakam açıklanmadı. Taksim Meydanı'nda bulunan esnaf da meydanın kapalı olmasından dolayı bugün iş yapamadı.

Zararı İş Bankası ödesin

1 Mayıs öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un "Taksim kutlama alanı 1 Mayıs orada kutlanmalı" açıklaması, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve yanındaki partililerle valilik tarafından kapatılan alana girme çabaları ve yaşanan olaylar sonrası ortaya çıkan manzaraya AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan hem tepki gösterdi ve zararda olan esnafın ziyanın karşılanması için bir öneride bulundu.

"Sendikacılık anlayışını emekçilerimiz masaya yatırmalı. Toplum vizyonunun çok gerisinde ki bu anlayışın 3-5 kişiden başka kimseye faydası yok" diyerek sendikaların tutumunu eleştiren Turan, Taksim'e davet yapan CHP İş Bankası'na ortak. Bölge esnafının kırılan camlarını ve durakları tamir ettirmesi hiçte zor değil" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.