Suriye'nin geleceğinde Esed'e yer yok

Suriye'nin geleceğinde Esed'e yer yok
Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları İstanbul'da toplandı.Türkiye'nin yanı sıra, ABD, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır,...


Suriye Halkının Dostları Grubu Dışişleri Bakanları İstanbul'da toplandı.

Türkiye'nin yanı sıra, ABD, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Almanya ve Fransa'dan dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerin katıldığı toplantının ardından, katılımcı ülkeler ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, adı geçen ülkelerin dışişleri bakanlarının, Suriye'deki gelişmeleri gözden geçirmek üzere bir araya geldikleri ifade edilerek, bakanların, rejimin şiddet kampanyası sonucunda Suriye'de oluşan durumdan derin kaygı duydukları ve ihtilafın sona erdirilmesini teminen acilen harekete geçilmesi gerekliliği hususunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlar, Beşşar Esed ve yakın ekibinin Suriye'nin geleceğinde yeri olmayacağına, daha fazla kan dökülmesinin önlenmesi ve tüm Suriyelilerin haklarının ve çıkarlarının korunacağı birleşik bir Suriye'ye ulaştıracak düzenli bir geçiş için gerekli zeminin hazırlanmasını teminen yetkilerini geçiş yürütme organına devretmesinin elzem olduğuna yönelik güçlü inançlarını yinelemişlerdir" ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.