Süleyman Şah Türbesinde tahliye operasyonu

Süleyman Şah Türbesinde tahliye operasyonu
 Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için operasyon düzenlendi.ŞANLIURFA...

 

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için operasyon düzenlendi.

ŞANLIURFA (AA) -Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için askeri operasyon düzenlendi. 

TSK’ya bağlı tankların ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla Süleymah Şah Saygı Karakolu’nda görev yapan bordo bereli askerlerin Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Buarada tahliye operasyonu nedeniyle Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda askeri hareketlilik yaşanıyor. İlçe merkezi ve Mürşitpınar Sınır Kapısı güzergahında polis ve askeri birlikler önlem alıyor.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı ile sözkonusu   sınır kapısında incelemelerde bulundu.

Türk Hava Kuvvetlerine ait 2  savaş uçağının sınırda alçak uçuş yaptığı görüldü. Daha sonra bölgede görev yapan basın mensupları sınır kapısı yakınından uzaklaştırıldı. Bu sırada  tank ve bazı zırhlı araçların Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıkları gözlendi. Tanklar daha sonra sınır birliğindeki alana konuşlandı.

Vali Küçük ile beraberindekiler incelemelerin ardından  sınır kapısından ayrıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.