SUİKAST EMRİ PKK'DAN MI?

SUİKAST EMRİ PKK'DAN MI?
Tatlıses'e saldırıda kullanılan silah Ömerli'de bulundu. Saldırının Tatlıses'in AK Parti'den milletvekili aday olmak istemesi nedeniyle PKK tarafından...



Tatlıses'e saldırıda kullanılan silah Ömerli'de bulundu.

 

Saldırının Tatlıses'in AK Parti'den milletvekili aday olmak istemesi nedeniyle PKK tarafından Abdullah Uçmak'a ihale edildiği öne sürüldü...

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırının PKK tarafından Abdullah Uçmak'a yaptırıldığı ve olayda . kullanılan Kaleşnikof marka uzun namlulu silahın örgüt tarafından temin edildiği iddia edildi.

Şüphelilerin kullandığı otomobildeki GPS kayıtlarını inceleyen ekipler, Ömerli Barajı çevresinde yaptığı aramada bir Kaleşnikof silah buldu. Balistik incelemede silahın saldırıda kullanıldığı belirlendi. Saldırının PKK tarafından azmettirildiği ve bulunan silahın örgüt tarafından temin edildiği iddialarının soruşturulduğu, operasyonda 7 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Asıl şüpheliler gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Tatlıses'e düzenlenen saldırının tüm boyutlarının belli olduğunu söyledi. Saldırının, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleştiğini, silahın da ele geçirildiğini bildirdi. Çapkın, "Olayla ilgili her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Asıl şüpheliler gözaltında. Çalışmalarımız sürüyor. Elde edilen 2 silahtan biri olayda kullanılan silah. Ancak hastanede suikast girişimi iddiası gerçek değildir." şeklinde konuştu.

Saldırıyı, PKK'nın alt kolu TAK'ın üstlenmesine iliş kin de çalışma başlatbklannı kaydeden Çapkın, "Olayı önce üstlenip, sonra da yalanladılar. Söz konusu internet sitesine yönelik sürdürülen çalışmalarda bazı kişiler gözaltına alındı" dedi.

Sebep AK Parti adaylığı

İddiaya göre, Tatiıses Şanlıurfa'da AK Parti'den adaylığını koymak istiyordu. PKK ise buna karşı çıkarak Tatlıses'i uyardı. Tatlıses'i BDP"den veya bağımsız aday olması konusunda zorladı. Bu baskıdan bunalan Tatiıses de son olarak içine düştüğü kararsızlık içinde Başbakan Erdoğan'a mesaj attı. Ancak Tatiıses bu tehditlere rağmen AK Parti'den aday olma düşüncesinden vazgeçmedi. Bunun üzerine PKK Tatlıses'in adaylık yolunu kesmek için iki tetikçisini İstanbul'a gönderdi. Ancak tetikçilerin şehirlerde silahlı suikast yapabilecek deneyime sahip olmayışından dolayı PKK
Abdullah Uçmakla irtibata geçti. Uçmak'a lojistik destek ve silah sağlayarak saldırıyı yaptırttı.
Tetikçi kız kardeşinin evinde yakalandı

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında tetikçi olduğu iddiasıyla aranan 25 yaşındaki E.A. isimli kişi Balıkesir'de yakalandı. İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen ' soruşturma kapsamında Abdullah Uçmak ve adamlarının kiraladıkları bir otomobil ile gerçekleştirdikleri ileri sürülen silahlı saldırı olayı esnasında araç içerisindeki şüphelilerden birinin de E.A. isimli şahıs olduğu belirlendi.

Açık kimlik ve adres tespiti yapılan E.A. isimli şüphelinin Balıkesir'de kaldığı ev tespit edildi. E.A'nın kız kardeşinin evi olduğu tespit edilen adrese dün sabah saat 04.30 sıralarında nokta operasyonu yapıldı. İlk sorgusunda tetikçilik yaptığını kabul etmeyen E.A'nın Abdullah Uçmak ile daha önce başka suçtan yattığı cezaevinde tanıştıkları öğrenildi. Ayrıca Uçmak ve 11 zanlı, akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sanıklar geniş güvenlik önlemi altında emniyete geri götürüldü.

Adalet Hanım havalara uçuyor!

Ünlü sanatçının sağlık dununu iyiye giderken ilk eşi Adalet Durak, mutluluktan havalara uçtuğunu yakın çevresine söylüyor. Önceki gün Adalet Hanım'ın, Tatlıses'in yanına girip "Nasılsın İbrahim Bey" diye sorduğu, sanatçının da uzun uzun bakıp yanıt vermediği ancak bir süre sonra ise göz kırptığı belirtildi. Bunun üzerine Adalet Durak'ın 'Yüce Allah'ım seni bize bağışladı' dediği öğrenildi. Adalet Hanım'ın yakın dostlarından olan Adnan Şenses ise bu olayı öğrendiği zaman masadan kalkıp göbek attı.

3. kat tamamen Tatlıses'e ayrılacak

İbrahim Tathses, yanından bir gün olsun ayrılmayan Derya Tuna'ya, 'Ben çıkayım artık buradan' dese de uzun bir süre daha hastanede tedavisi sürecek. Hastanenin 3'üncü katında bulunan VIP bölümü tamamen boşaltılıp, Tatlıses'e tahsis edilmek üzere hazırlanmaya başlandı bile. Hastane yönetimi tamamen sanatçıya ve yakınlarına ayrılacak bu kata, başka hasta alınmamasına karar verdi.

Tedavisinde ikinci aşamaya gelindi

Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavisi devam eden Tatlıses'in sağlık durumu her geçen saat iyiye gidiyor. Sabah saatlerinde Tatlıses'in doktorları yazılı bir açıklama yaptı. Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, gece boyunca yapılan izlenimde Tatlıses'in hiçbir sorununun olmadığını belirtti. Çuhadaroğlu, Tatlıses'in fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Reyhan Çeliker'in yönetiminde fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başladığını söyledi.

HASTANEDE ' SOĞUK SAVAŞ'

Silahlı saldırıda başından yaralanan İbrahim Tatlıses'in dördüncü gününde kadınları arasında gruplaşmalar başladı. Tatlıses'in ilk eşi Adalet Tatlı kendisine tutulan odadan çıkmazken Derya Tuna da giriş bölümündeki özel odada dostlarını ağırlıyor. Ayşegül Yıldız ve Perihan Savaş'ın ise Tuna'ya karşı ayrı bir cephe oluşturdukları belirtiliyor.

Sabah saatlerinden itibaren Ayşegül Yıldız ile Perihan Savaş yine hastanenin kafeteryasında bir araya geldi. Tatlıses'in burnunu sıktığı ve sıkılıp çıkmak istediği yönünde açıklamalar yapan Derya Tuna'ya taş atarcasına Savaş şöyle konuştu: "Doktorlar gerekli bilgiyi veriyor. Onlar ne söylüyorsa biz de onu biliyoruz. Açıklamaları Derya Hanım yapıyor biz suskun kalıyoruz. Kimseyle soğukluğum yok. Ayşegül ile Derya'nın arasındaki kavgayı bilmiyorum."

Yoğun bakımda ağız dalaşı


İbrahim Tatlıses'in aynı zamanda oğlu İdo'nun da annesi olan eski hayat arkadaşı Derya Tuna ile Ayşegül Yıldız'ın yoğun bakım ünitesinde kavga ettikleri iddia edilmişti. Tuna Tatlıses'in odasının çıkışında karşılaştığı Yıldız'ı görünce görevli doktora "Siz bu f....i nasıl odaya alırsınız, kime sordunuz" diyerek tepki göstermiş. Bunun üzerine Yıldız "Asıl sen f...e s...n" diyerek Tuna'ya karşılık verdiği konuşulmuştu.

Okan IŞIK -Şebnem ÖZCAN-Batuhan ÖZKARDEŞLER- BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.