Soruşturma Neden MİT?e Uzandı?

Soruşturma Neden MİT?e Uzandı?
Teröre karşı yürütülen politikaların soruşturma konusu yapılmadığını belirten Fikret Seçen,"Bazı görevliler, görevlerinin dışına çıktı" dediMİT...



Teröre karşı yürütülen politikaların soruşturma konusu yapılmadığını belirten Fikret Seçen,"Bazı görevliler, görevlerinin dışına çıktı" dedi

MİT soruşturmasıyla gözlerin çevrildiği Beşiktaş Adliyesi'nden önemli bir açıklama geldi. Açıklamada bazı görevlilerin yetki alanlarının dışına çıktığı ve terör örgütüne yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller olduğuna dikkat çekildi.

Gözler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile 4 MİT'çinin ifadeye çağrılması gündemin sıcak maddelerinden birini oluşturuyor. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'nın el çektirilmesiyle dikkatler yeniden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çevrildi.

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen soruşturmayla ilgili yanlış yorumlar yapıldığına dikkat çekti.

?Terör Operasyonlarının Soruşturulması Söz Konusu Değil?

Yasaların verdiği yetki çerçevesinde görev yaptıklarına işaret eden Başsavcı Vekili, MİT ile ilgili soruşturmanın hükümeti ve terör politikalarını hedef almadığına dikkat çekti.

Seçen, şunları söyledi:

"Sözü edilen soruşturma kapsamında, yürütme organı tarafından terörün önlenmesi, bitirilmesi, ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansımamaktadır. Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir."

Soruşturma Neden MİT?e Uzandı?


Fikret Seçen, yaptığı açıklamada, terör örgütünün üst yapısına yönelik operasyonun neden MİT'e uzandığına da değindi.


Başsavcıvekili Fikret Seçen, "Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlerin eylemlerine yöneliktir" dedi.

?Soruşturmaya Yanlış Anlamlar Yükletilmesi Üzücü?

Soruşturmaya ilişkin yapılan haberler ve bazı yorumlardan duydukları rahatsızlığı da dile getiren Seçen, ?Soruşturmaya son günlerde yanlış anlamlar yükletilmeye çalışıldığı görülmekte ve bu tutum üzüntü ile karşılanmaktadır? diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.