Sokağa dökülen BDP'liler dehşet saçtı...

Sokağa dökülen BDP'liler dehşet saçtı...
YSK'nın iptal kararını protesto eden BDP'liler İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde eylem düzenledi. Yer yer polisle çatışan eylemciler,...



YSK'nın iptal kararını protesto eden BDP'liler İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde eylem düzenledi. Yer yer polisle çatışan eylemciler, yoldan geçenlere ve bazı kamu kurumlarına zarar verdi.

Milletvekili adaylığı iptal edilen Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesi kararını protesto amacıyla Taksim'de oturma eylemi düzenledi.

Taksim Meydanı'nda toplanan ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine çeşitli sloganlar atan grup, oturma eylemi başlattı. Gruptan bazılarının Öcalan'ın posterini açtığı görüldü.

Burada grup adına açıklama yapan Sebahat Tuncel, Kürt sorunun çözümünü istenmediğini ve Kürtlerin baskı altında tutulduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti:

'Bugün Türkiye'nin siyasi tarihi açısından önemli bir dava görülüyor. Bugün KCK davasını protesto etmek için burada toplanmayı planlamıştık. Ancak dün böyle bir karar alındı. Bu, Türkiye'de Kürt siyasetine yönelik yaklaşımın göstergesidir. Diyarbakır'da direnen, ana dilde eğitim için Kürt halkının özgürlüğü için, Kürtlerin kimliği için, Diyarbakır zindanında olan arkadaşlarımıza buradan selam gönderiyoruz.'

Halkların, Kürt sorununun çözümünden yana olduğunu, ancak iktidarın bunu istemediğini savunan Tuncel, yerel seçimlerde büyük başarı elde eden bir partinin yerel yöneticilerinin tutuklandığını, 2 yıldır cezaevinde tutulduklarını kaydetti.

Tuncel, 'Kürtlerin, siyaset yapma özgürlüğünü ellerinden almaya çalıştılar. En son da YSK aldığı bu kararla aslında devletin bütün kurumlarının, aynı düşündüğünü ortaya koydu. Kürt halkına siyaset yapma hakkını tanımadıklarını ortaya koydu. Türkiye'de 20 milyon Kürt var. 20 milyonu da tutuklayacak mısınız? Siyaset yapma hakkı verilmezse bu iş nasıl olacak?' şeklinde konuştu.

Grup, yaklaşık 1,5 saatlik oturma eyleminin ardından Aksaray'a doğru yürüyüşe geçti.

Eyleme, BDP İstanbul Milletvikili Ufuk Uras ve bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek veriyor.

-TAKSİM'DEN AKSARAY'A YÜRÜDÜLER-

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesi kararını protesto amacıyla Taksim'de oturma eylemi yaptıktan sonra Aksaray'a doğru yürüyüşe geçen ve bazı iş yerlerine taş ve molotofkokteyli atan BDP üyesi gruba polis müdahale etti.

Yaklaşık 1,5 saat süren eylemin ardından Aksaray Metro Durağı'na doğru başlatılan yürüyüş sırasında gruptan taşlar atılması sonucu çevredeki bazı araçların, dükkanların ve evlerin camları kırıldı.

Yürüyüş yapan grup, Atatürk (Unkapanı) Köprüsü'nden geçerken, Fatih İtfaiyesine bağlı itfaiye araçları ile bir ambulansa, bir noter ve PTT Kargo binasına da molotofkokteyli atıldı.

Molotofkokteyli atılması sonucu, PTT Kargo binasının camları kırıldı ve girişinde küçük çaplı yangın çıktı.

Bu arada, Fatih itfaiyesi ekiplerinin, Tarlabaşı'ndaki bir çocuk yuvasındaki yangın ihbarına müdahale etmek üzere gittikleri sırada molotofkokteylli saldırıya uğradıkları öğrenildi.

Grup Aksaray Metrosu'na önüne vardığı sırada burada güvenlik önlemleri alan polis ekiplerine molotofkokteyli atıldı. Bunun üzerine polis gruba müdahale etti.

-TÜRK BAYRAĞINI İNDİRDİLER-

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesini protesto eden grup, Aksaray'da polisin müdahalesinin ardından yeniden toplanarak oturma eylemi başlattı.

Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptıktan sonra yürüyerek Aksaray Metrosu'nun önüne gelen, bu sırada bazı iş yerleri ile araçlara taş ve molotofkokteyli atan BDP'li gruba, güvenlik önlemi alan polis ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Grup, ara sokaklara dağılarak kaçtı. Bu sırada bir polis ayağından yaralandı. Biber gazından etkilenen vatandaşlardan bazıları çevredeki dükkanlara sığındı.

Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra yeniden toplandı. Grup, bu kez Aksaray Metrosu'nun çıkışında 'sivil itaatsizlik' çadırında oturma eylemine başladı.

Bu sırada gruptan bir kişi meydanda bir direğe tırmanarak Türk bayrağını indirdi. Birkaç dakika sonra bayrak tekrar yerine çekildi.

BDP'li grubun Aksaray'daki oturma eylemi sürüyor.

-AYAKKABILARININ ALTINI TÜRK BAYRAĞINA SİLDİLER-

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesini protesto eden grubun Aksaray'da polisin müdahalesinin ardından başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Aksaray Metrosu çıkışındaki 'sivil itaatsizlik' çadırında eyleme devam eden BDP'li gruptan bazıları zaman zaman halay çekiyor.

Yüzlerini sarı, kırmızı ve yeşil bez parçalarıyla örten 4-5 eylemci, Türk bayrağının asılı olduğu direğin bitişiğindeki zabıta kulübesinin üzerine çıktı. Kulübenin üzerinde ayakkabılarının altını Türk bayrağına silen bu kişiler daha sonra indi.

-İSTANBUL'DA 44 GÖZALTI-

İstanbul'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını iptal kararını protesto eylemi sırasında yaşanan olaylara karıştıkları öne sürülen 44 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, olaylara karışanları belirlemek amacıyla çalışma başlatan polis ekipleri, takip sonucu Vakıf Gureba Hastanesi önünde durdurdukları bir minibüsteki 12 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerle birlikte, olaylara karıştıkları iddiasıyla toplam 44 kişinin gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Taksim'de oturma eylemi yaptıktan sonra Aksaray Metro Durağı'na doğru başlatılan yürüyüş sırasında gruptan taşlar atılması sonucu çevredeki bazı araçların, dükkanların ve evlerin camları kırılmıştı.

Yürüyüş yapan grup, Atatürk (Unkapanı) Köprüsü'nden geçerken, Fatih İtfaiyesine bağlı itfaiye araçları ile bir ambulansa, bir noter ve PTT Kargo binasına da molotofkokteyli atılmış, PTT Kargo binasının camları kırılırken, girişinde küçük çaplı yangın çıkmıştı.

Grup, Aksaray Metrosu'nun önüne ulaştığı sırada burada güvenlik önlemleri alan polis ekiplerine molotofkokteyli atılmış, bunun üzerine polis gruba müdahale etmişti.

-DİYARBAKIR'DA POLİSE TAŞLI, MOLOTOFKOKTEYLİ SALDIRDI-

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili davanın duruşması nedeniyle toplanan grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili davanın duruşmasını izledikten sonra Diyarbakır Adliyesi bitişiğindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba hitaben konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindekiler alandan ayrılır ayrılmaz grupta yer alan yüzleri maskeli bazı kişiler, çevrede önlem alan güvenlik güçlerine taşlı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırıda bulundu. Polis, gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Dağılan göstericilerin bir kısmı Büyükşehir Belediyesi binasına girdi. Belediye binasının katlarındaki pencerelerinden taş atmaya devam edilmesi üzerine polis bina önüne kadar gelerek, buradaki bazı göstericileri gözaltına aldı.

Olaylarda polislerin de aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Büyükşehir Belediye binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda iş yeri ve otomobilin camı kırıldı. Olaylar sırasında polis, bir sırt çantası içerisinde çok sayıda molotofkokteyli ele geçirdi.

-DİYARBAKIR'DA 100 GÖZALTI-

Diyarbakır'daki izinsiz gösteriler sırasında 100 kişi gözaltına alındı, 15'i polis yaklaşık 30 kişi hafif şekilde yaralandı.

YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayının başvurularını iptal etmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan ve Bağlar, Kayapınar, Şehitlik ilçelerinde devam eden izinsiz gösteriler sırasında şu ana kadar 100 kişi gözaltına alındı.

Halen yer yer devam eden olaylarda 15'i polis memuru yaklaşık 30 kişi hafif şekilde yaralandı.

-TRAFİK POLİSLERİNE SALDIRI-

Bu arada, olay yerinden Dağkapı Meydanı'na doğru kaçan göstericilerden bazıları buradaki yapımı süren bir otelin önünde görev yapan 2 trafik polisine saldırdı. Bunun üzerine polisler havaya ateş açtıktan sonra, otele sığındı. Göstericilerin attığı taşlar nedeniyle otelin camları kırıldı. Trafik polisleri olay yerine destek polis ekibinin gelmesi üzerine binadan çıktı.

-NUSAYBİN'DE İZİNSİZ GÖSTERİ-

Mardin'in Nusaybin ilçesinde izinsiz gösteri yapan ve polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldıran göstericilere, basınçlı su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ ve Akarsu Belediye Başkanı Lokman Fındık'ın da bulunduğu grup, Mitanni Kültür Merkezi önünde toplandıktan sonra, basın açıklaması yapmak üzere Barış Parkına yürüşe geçti.

Polis, PTT Caddesi'nde durdurduğu gruba BDP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapabileceklerini bildirerek, yürümelerine izin vermedi. Bu sırada gruptan bazı kişiler, polise molotofkokteyli, taş ve havai fişekle saldırdı. Bunun üzerine polis göstericileri basınçlı su ve biber gazı kullanarak dağıttı.

-GÜVENLİK GÜÇLERİYLE ARBEDE-

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), milletvekili adaylığı başvurusunu iptal ettiği Ertuğrul Kürkçü'ye destek amacıyla BDP il binası önünde toplanan bir grup, adliye binasına kadar yürüdü ve siyah çelenk koydu.

Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ve diğer yöneticilerle parti binasında toplanarak basına kapalı görüşme yaptı. Bu sırada parti binası önünde toplanan çok sayıda kişi YSK'nın kararını protesto eden sloganlar attı.

Cihan Yılmaz ile parti binasının balkonundan toplananları selamlayan Kürkçü, daha sonra gruptakilerle İstiklal Caddesi'nden adliye binasına kadar yürüdü.

Üzerinde 'YSK'nın aldığı kararı asla kabul etmeyeceğiz' yazısı bulunan siyah çelengi adliye binası önüne bırakmak isteyen grubu, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri durdurdu. Ekip, grubun adliye bahçesine girmesine izin vermedi.

BDP İl Başkanı Yılmaz ile Kürkçü'nün yanı sıra bazı parti yöneticileri, adliye önüne gelerek siyah çelengi bıraktı. Gruptakilerin de adliye binasına girmek istemesi üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Polis, biber gazı sıktı.

Cihan Yılmaz ile adliye binasına giren Kürkçü, YSK'ya gönderilmek üzere adli sicil kaydı aldı.

-HALKA HİTAP ETTİLER-

Kürkçü, daha sonra partinin seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, YSK'nın kararını iptal etmesi için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, 'Kararı geri alırlar, almazlar, bu onların bileceği şey. Biz mebusluk meraklısı değiliz. Biz mebusluk değil, özgürlük meraklısıyız. Biz ona düşkünüz, onun için ölürüz' dedi.

Kürdü, Türkü, sosyalisti ve demokratının biraraya gelerek TBMM'de barış platformunu oluşturmasını istediklerini anlatan Kürkçü, şöyle konuştu:

'Bu özgürlüğü, barışı birlikte kuralım istedik. Herkes Türkiye'nin şerefli geleceğine dahil olsun istedik. Öyle ya da böyle yeni bir Türkiye kurulacak. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Eğer sokakta bir şey yapmıyorsan, Mecliste yapacak hiçbir işin de yoktur. O yüzden Mecliste bir şey yaptırmıyorlarsa, sokakta yapacak işimiz vardır. O nedenle biz demokrasi ve özgürlük için Türkiye'nin her yerinde mücadelemize devam edeceğiz.'

Yılmaz da 'Tarih bir kez daha hukuksuzluğa tanıklık ediyor' diyerek YSK üyelerini kınadıklarını kaydetti.

Gruptakiler, konuşmanın ardından adliye binasının karşısındaki alanda oturma eylemi başlattı.

-HAKKARİ'DE POLİSE TAŞ VE HAVAİ FİŞEK-

Hakkari kent merkezi ile Yüksekova ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarının iptaline ilişkin kararını protesto eden grup, polise taş ve havai fişek attı.

Aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunun YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren çok sayıda kişi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki BDP il binasının önünde toplandı.

Bulvar Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Daha sonra dağılan grupta yer alan maskeli kişiler, güvenlik önlemi alan polise taş ve havai fişek attı.

Polisin, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara dağıldı. Yollara barikat kuran ve ateş yakan göstericilerin eylemi devam ederken esnaf iş yerlerini kapattı.

Öte yandan, Yüksekova'da, YSK'nın kararına tepki gösteren, aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu grup, Yüksekova-Şemdinli yolunu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Daha sonra ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, Cengiz Topel Caddesi'nde bekleyen polise taş ve havai fişek attı. Göstericiler, polisin müdahalesinin ardından eylemlerini ara sokaklarda sürdürüyor.

-VAN'DA İŞ YERLERİNE TAŞ İLE MOLOTOFKOKTEYLİ-

Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesini protesto eden grup, polise ve iş yerlerine taş ile molotofkokteyli attı.

Alınan bilgiye göre, aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığının YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren grup, BDP il binasının önünde toplandı.

Cumhuriyet Caddesi'nden Beşyol mevkisindeki İl Seçim Kuruluna doğru yürüyüşe geçen grupta bulunan maskeli kişiler, vitrinlerinde Türk bayrağı asılı bazı iş yerlerine ve banka şubelerine molotofkokteyli attı. Molotofkokteyli atılan iş yerleri ile banka şubelerinde yangın çıktı. Caddede güvenlik önlemi alan polislere taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Bazı polisler, vatandaşlar ve göstericiler yaralandı.

Ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişilerin eylemlerini sürdürdüğü, bazılarının ise Van Belediyesinin önünde oturma eylemi yaptığı bildirildi.

-2 POLİS YARALANDI-

Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal etmesini protesto eden göstericilerin kurduğu barikata çarpan polis aracının devrilmesi sonucu 2 polis yaralandı.

Aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığının YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren grubun protestosu, kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ile ara sokaklarda devam ediyor.

Soydan Kavşağı'nda bir araya gelen grup, caddedeki iş yerleri ile Türk Telekom İl Müdürlüğü binasına ve banka şubelerine molotofkokteyli atarak, ateşe verdi.

Ara sokaklara barikat kurarak yolları trafiğe kapatan ve park halindeki araçlara saldıran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Bu sırada, göstericilerin kurduğu barikata çarpan polis aracının devrilmesi sonucu araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, meslektaşlarının yardımıyla araçtan çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Kentteki birçok esnafın kepenk kapattığı olaylarda çok sayıda vatandaş ile polis ve gösterici yaralandı.

Gösteriler, kentin çeşitli noktalarında devam ederken, Van Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin müdahalesine tepki göstererek, darbedildiğini ve ceketinin yırtıldığını öne sürdü.

Üçer, 'Bundan sonra kimse bizden iyi niyet beklemesin. Baskılara ve yıldırıcı politikalara karşı savunmamızı kendi çabamızla yapacağız' dedi.

-10 GÖZALTI-

Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal etmesini protesto eden göstericilerin Hz. Ömer Camisi'ne saklandığı bilgisine ulaşan polis, camiden çıkan kişilerin kıyafetlerini ve ellerini kontrol etti. Polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığının YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren grubun protestosu, kentin çeşitli noktalarında devam ediyor.

Kent merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan ve olaylara karışan göstericilere müdahale eden polis ekipleri, bazı göstericilerin Beşyol mevkisindeki Hz. Ömer Camisi'nde saklandığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine cami çevresinde güvenlik önlemi alan polis, camiden çıkan vatandaşların kıyafetlerini ve ellerini kontrol ederek, şüpheli gördüğü kişilere öğle namazının kaç rekat olduğunu sordu. Soruya yanlış cevap veren, gerek kıyafetlerinden gerekse ellerindeki izlerden olaylara karıştığı belirlenen 10 kişiyi gözaltına alan güvenlik güçleri, gösterilere karışan başka bir grubun da BDP'liler tarafından Ahmed-i Hani Parkı'nda kurulan 'demokratik çözüm çadırı'nda gizlendiğini belirledi.

Çadırda bulunan Belediye Başkanı Bekir Kaya ile partililere çıkmaları yönünde uyarıda bulunan polis, uyarıya rağmen dışarı çıkmamaları üzerine biber gazıyla müdahale etti.

Bunun üzerine çadırdan çıkarak polise taşla saldıran bazı göstericiler gözaltına alındı. Çadırda çok sayıda molotofkokteyli, havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, şu ana kadar olaylara karıştığı belirlenen 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını, kent merkezinde kontrolü sağladıklarını ancak zaman zaman ara sokaklarda toplanan göstericilerin eylemlerine devam ettiğini bildirdi.

-102 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI-

Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarını iptal kararı üzerine çıkan olaylarda, 12'si polis 20 kişi yaralandı, 102 gösterici gözaltına alındı.

YSK'nın iptal kararı üzerine toplanan bir grup, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Sabah saatlerinde başlayıp akşam sona eren olaylarda, birçok iş yeri zarar gördü.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, çıkan olaylarda 12'si polis memuru 20 kişi yaralandı, 102 gösterici de gözaltına alındı.

Polis, kent merkezinde aldığı yoğun güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

-HAKKARİ-

Hakkari'de ara sokaklarda devam eden olaylarda ise, 1'i polis amiri olmak üzere 7 kişi yaralandı. Yaralılardan başına gaz bombası isabet ettiği belirtilen ve sağlık durumu ağır olan M.Y. Jandarma Komutanlığına ait helikopterle Van'a sevk edildi. Polis çıkan olaylarda 2 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

-ANKARA'DA, YSK'NIN ÖNÜNDE PROTESTO-

Ankara'da, aralarında BDP üyelerinin de bulunduğu çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesini protesto etti.

YSK'nın Kızılırmak Caddesi'ndeki binasının önünde toplanan grup, 'Bize gücünüz yetmez. Barışın, emeğin ve sosyalizmin adayları veto edilemez' yazılı pankart açarak Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, burada grup adına yaptığı açıklamada, YSK kararının hukuki değil siyasi olduğunu öne sürdü.

Çelebi, karar iptal edilmediği takdirde 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin meşrutiyetinin ortadan kalkacağını iddia etti.

Açıklamanın ardından grup, slogan atarak Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Bu sırada gruptan bazı kişiler, eylemi görüntülemek isteyen iki polise taş attı ve sopayla vurdu. Hafif yaralanan polisler, meslektaşlarının yardımıyla gruptan uzaklaştırıldı.

Daha sonra Yüksel Caddesi'ne giden grup, aynı açıklamayı burada da yaparak dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.