SGK İl Müdürü Kılıç: “31 Mart ve 01 Nisan Tarihlerine Dikkat!”

SGK İl Müdürü Kılıç: “31 Mart ve 01 Nisan Tarihlerine Dikkat!”
  6552 sayılı kanun ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yeniden yapılandırma hakkı getirilmiş ve resen borç tahakkuk ettirilmiş vatandaşlarımızın...

 

 

6552 sayılı kanun ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yeniden yapılandırma hakkı getirilmiş ve resen borç tahakkuk ettirilmiş vatandaşlarımızın gelir testi yaptırmaları için 01.10.2014 tarihinde verilen 6 aylık süre 31.03.2015 tarihinde sona erecektir.

Ayrıca, Yemek ve temizlik yapılması, Çocuk, Hasta ve Yaşlı bakımı gibi evlerde yardımcı hizmetlerde 10 günden az çalıştırılanların, çalıştırıldıkları gün kadar ev sahibi tarafından asgari ücret üzerinden %2 oranında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödenecektir. Adı geçen uygulama 01.04.2015 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecektir. Yaptırmayanlar hakkında bir asgari ücret tutarında İdari Para Cezası uygulanacaktır.

SGK İl müdürlüğü olarak, daha iyi bir Türkiye’nin oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla Vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek için Kurumumuz ile kamuoyu arasında bir köprü görevi gören siz değerli basın mensuplarımızın bilgisine sunarım.

 

Kaşif KILIÇ

Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürü

İletişim: Çınarlı Mah.Dr.Ali Menteşoğlu Cad. Taşa İşhanı Kat:7   Seyhan/ADANA                                                                             

Tlf: 0322 - 363 46 40  Faks: 0322 - 363 48 64

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.