Seyhan Gençlik Merkezi "Yeşili Koru" Etkinliği Düzenledi

Seyhan Gençlik Merkezi "Yeşili Koru" Etkinliği Düzenledi
 Adana gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren  Seyhan Gençlik Merkezi ile Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa...

 

Adana gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren  Seyhan Gençlik Merkezi ile Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri "Yeşili Koruyoruz" sloganıyla” fidanları toprakla buluşturma” etkinliği gerçekleştirildi.

 

Adananın Karaisalı İlçesinde bulunan 1 Nisan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesine düzenlene etkinliğe  Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bucaköz, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Ağaçlandırma Şube Müdürü İlhan Köse,Orman Mühendisi Zehra Sultan Özgan ile iç savaş nedeniyle Suriye okullarından gelen öğrenciler ile gençlik merkezi liderleri katıldı.

Orman Genel Müdürlüğünü tarafından etkinliğe katılan gençlere sinevizyon gösterisinin ardından  açılış konuşmasını yapana Orman Mühendisi Zehra Sultan Öngan şunları söyledi:

"Ormanlar, bir ülkenin yaşam kaynağı, akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar."

 

-“Dünyada Ormanlar Gün Geçtikçe Azalıyor”-

Ağaç dikmenin önemine değinen Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun konuşmalarında şunlar yer verdi:

"Tarih boyunca insanların bilinçsiz tüketimi ve duyarsızlığı sonucu, dünyadaki ormanlar gün geçtikçe azalmıştır. Yok edilen orman alanlarının yerlerini çöller, çorak, bozkır araziler almıştır. Bu hem insan sağlığına, hem de ülke ekonomilerine büyük zararlar vermiştir. Bu denli önemli olan ve çok uzun yıllar sonucu oluşan bu kaynakları, ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmaktır. Dikeceğimiz fidanlarla gelecek nesillere yaşayacak bir dünya bırakmak hepimizin vatandaşlık görevidir. ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin’ diyen Hz Peygamber gibi köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Torunlarımıza iyi bir gelecek bırakmak için ormanı korumalı, yeni fidanlar dikmeliyiz"

Konuşmalardan sonra, yöneticiler, öğretmenler, gençlik merkezi lider ve gönüllü gençler ile öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirdiler.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.