Şehit kızının babasından son isteği!

Şehit kızının babasından son isteği!
Cudi Dağı'nda bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisleri memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı....



Cudi Dağı'nda bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisleri memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Törenlere bakanlarda katıldı 


Şırnak, Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında şehit düşen özel harekat polisi Arif Mamış'ın cenazesi köyüne getirildi.

Şehidin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Adana'nın Aladağ ilçesine götürüldü. Cenazenin geçişi sırasında ilçe sakinleri şehide saygı göstererek ayağa kalktı. Bir grup öğrenci de ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle terör örgütüne tepki gösterdi.

4 yıl önce Ebru Mamış ile evlenen ve 3 yaşında Sudenaz adında bir kız çocuğu olan 6 yıllık özel harekat polisi Arif Mamış'ın (28) cenazesi, daha sonra tören için ilçeye bağlı Kıcak köyündeki Kıcak Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesine getirildi.

Şehidin eşi Ebru Mamış, eşinin operasyona giderken, 'Ben şehit olursam ağlamayın' dediğini hatırlatarak, "Kimse ağlamasın. Eşimin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Şehidin annesi Elif Mamış da evlat acısına daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Yakınları anneyi teselli etmeye çalışırken, Ebru Mamış da kayınvalidesine, "Anne oğlun ölmedi, şehit oldu. Ağlama onun arkasından, ağlamayacağız" dedi. Şehit annesi, gelinine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

ANTALYA

Cudi Dağı'nda bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Özel Harekat Başpolisi Kadir Can son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı.

Kadir Can'ın cenaze namazının kılındığı Muratpaşa Cami'nin avlusunda bulunan yaklaşık 3 bin kişi sloganlar ve alkışlar arasında şehidi son yolculuğuna uğurladı.

'Cennette bize ev yap baba, geleceğiz'

Şehidin eşi Ayşe Can?ın 'Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim' dedi.

Kızı Gökçe'yse babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, 'Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz' dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmazken, meslektaşları çocukların berelerini düzeltip yanlarında durdu. Şehit eşi Ayşe Can bağırarak ağlayanları susturarak, 'Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin' dedi. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara 'Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü' dedi.

AVLUYA SIĞMADI

Cenaze namazına CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Sadık Badak, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Kemal Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, şehidin ailesi, yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ÖZEL HARAKET POLİSLERİNİN OMUZLARINDA

Cenaze namazının ardından şehit Kadir Can'ın tabutu Özel Hareket polislerinin omuzlarında camiden çıkarıldı. Vatandaşların ve polisler eşliğinde tabut, cenaze aracına konulurken, vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ile cenaze aracının ardından uzun süre yürüdü.

Cenazeye katılan bir kadın üzerinde Türk Bayrağı ile cenaze aracının önünde yürüyerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Özel Hareket polislerinin çembere aldığı cenaze aracı Uncalı Mezarlığına giderken,şehit Başpolis Kadir Can'ın cenazesi Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

KAYSERİ

Cudi Dağı'nda teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşen 6 özel hareket polisinden Yozgatlı Mustafa Erdoğan'ın naaşı, uçakla Kayseri'ye getirildi. Şehit Erdoğan'ın cenazesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız karşıladı.

Şehit Mustafa Erdoğan'ın naaşını taşıyan askeri uçak, gece saatlerinde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Halavaalanı'na indi. Şehidin naaşını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici ile Yozgat'tan gelen yaklaşık 100 yakını karşıladı.

Şehit Erdoğan'ın cenazesi, ambulansa konularak Yozgat'a götürüldü.

İZMİR

Şırnak Cudi Dağı?ndaki operasyonlarda şehit düşen 6 askerden Özel Hareket Polisi Cihat Akkaya için Gaziemir Gülhane Cami?nde öplen namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Kalabalığın yoğun olduğu cenaze törenine şehidin eşi Deniz ve kızı Aybüke askeri elbiselerle katıldı.

KOCAELİ

Cudi Dağı'nda çıkan çatışmada şehit düşen özel harekatçı Ramazan Topaloğlu, Kocaeli'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin Fevziye Camii'nde kılınan cenaze namazına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İL Emniyet Müdür Yusuf Çalkavur, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından önce şehidin babası Reşat Topaloğlu, eşi Nafiye Topaloğlu ve annesi Meryem Topaloğlu taziyeleri kabul etti. Şehidin acılı ailesi güçlü görünmeye çalışarak oğullarını son yolculuğuna uğurladı. Özel harekatçı şehit Ramazan Topaloğlu'nun cenaze namazı İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının kılındığı Fevziye Camii'nin avlusunu dolduran kalabalık hep bir ağızdan şehide haklarını helal etti. Cenaze namazına Bursa ve çevre illerden gelen özel harekatçı polisler de katıldı.

Şehidin naşı polis mangası tarafından ambulansa konularak defnedilmek üzere Bağçeşme Şehitliği'ne götürüldü.

KAHRAMANMARAŞ

Şırnak'ın Cudi Dağında düzenlenen operasyonda şehit olan Kahramanmaraşlı Özel Harekat Polisi Yavuz Arslan (25) Göksun ilçesine bağlı Bozhüyük kasabasında son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam Kahramanmaraş'a getirilen Şehit Arslan'ın naaşı gece Devlet Hastanesi Morgunda bekletildi. Sabah konvoy eşliğinde buradan alınan Arslan, Bozhüyük Kasabasındaki baba evine getirildi. Evlatlarını bağrına basan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Arslan daha sonra kasaba meydanındaki tören alanına getirildi. Arslan, burada Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada şehidin naaşının meydana getirildiği esnada, şehidin kardeşleri ve kuzenleri tabutun önüne gelerek Arslan'ın tabutunu öptüler. Öte yandan ayakta durmakta güçlük çeken şehidin yakınlarından bir tanesi baygınlık geçirdi. Şehit yakınına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Öte yandan Şehit Arslan'ın babası Mehmet Arslan, annesi Gülşen Arslan ve kardeşleri metanetli duruş gösterdiler.

Bu arada cenaze namazını kıldıran Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher, çevredeki kadınlardan da imama uyarak cenaze namazını kılmasını istedi. Gevher, "lütfen hemen imama uyunuz ve kıbleye dönünüz. Burada bu cemaat namaz kılarken sizlerin beklemesi çok hoş değil. Sizi tenkit etmiyorum ama bundan sonra böyle yapalım diye bir beklentimi dile getiriyorum." Diye konuştu.

Şehit Arslan'ın naaşı müftü Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından helallik alınıp, meslektaşlarının omuzlarında taşınarak belde mezarlığında toprağa verildi. Bu esnada törene katılan binlerce vatandaş tekbirler getirip terörü lanetledi.

Törene, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız, Ak Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bürokratlar, siyasiler ve binlerce vatandaş katıldı.

YOZGAT

Şırnak'ın Cudi Dağı eteklerinde PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Erdoğan, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen cenaze töreninden sonra toprağa verildi.

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat Milletvekilleri Sadir Durmaz, Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, emniyet ve jandarma mensupları ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Şehit Mustafa Erdoğan'ın özgeçmişinin okunmasından sonra kürsüye gelen şehit babası Ramazan Erdoğan, oğlunun Yozgat'ı, Yozgatlıyı ve tüm Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Biz onu Allah'a, sonra da size emanete ediyoruz. Bundan sonra emanetinize sahip çıkınız. Çanakkale'de Kınalı Hasan vardı, o vatan için şehit düşmüştü. O nesil devam ediyor. Şimdi de yine aynı yerden, yiğidin harman olduğu yer Yozgat'tan kınalı Mustafa çıktı. Bundan sonra onun adı Kınalı Mustafa. Annesi onu Şırnak'a, Cudi Dağı'na, kahpelerin bulunduğu yere, vatan ve millet düşmanlarına, devlet ve din düşmanlarına karşı mücadele etsin diye gönderdi. Annesi ve babası onu çok severdi. Lütfen sizler de onu çok sevin. Bugün ağlama günü değil, kahpeleri sevindirmeyeceğiz. Dimdik duracağız. Onları sevindirmeyeceğiz" dedi.

Cenaze törenine katılanlardan provokasyona izin verilmemesini isteyen Erdoğan, "Acımız çok büyük. Bu anlatılmaz, sadece yaşanır. Ama Rabb'im bu acıcıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Ricam şu, vakarlı bir duruş sergileyerek şehidimizi yerine götüreceğiz, ait olduğu yere teslim edeceğiz. Prokovaktif eylem ve söylemlere müsaade etmiyorum. Kimse de etmesin. Şehide yakışır bir şekilde uğurlayacağız" diye konuştu.

Şehidin annesi Tuğba Erdoğan ise, oğlunun bayrağa sarılı oğlunun tabutuna bakarak, "Seni Peygamber Efendimizin yanına gönderiyorum. Selam söyle, seni bağrına bassın. Hz. Hamza'nın yanına gönderiyorum. Onun gibi yiğit bir evlatsın" dedi.

Törende Konuşan Vali Necati Şentürk de çatışma sonrası şehitlerin intikamının alındığını, kanlarının yerde kalmadığını söyledi.

Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Mustafa Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra ambulansla toprağa verileceği Derecepni köyüne götürüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.