Sandık güvenliği için çok sıkı tedbirler aldık...

Sandık güvenliği için çok sıkı tedbirler aldık...
Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.Güvenlik güçlerinin...



Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra parti teşkilatının da organize olduğunu belirten Başbakan, diğer partileri de sandığa sahip çıkmaya davet etti. Eskiden polisin sandığa 100 metre mesafede durduğunu hatırlatarak, "Bu mesafeyi 15 metreye indirdik. Bununla da yetinmedik, sandık başkanının istemesi halinde güvenlik görevlilerinin oy verme işlemini takip edebilmesinin de önünü açtık." dedi. Erdoğan, ayrıca vatandaşların "Kullandığın oyun fotoğrafını çekip bize göstereceksin." tehdidine maruz kalmamaları için cep telefonu ile sandık başına gidilmesinin de yasaklandığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, önceki akşam katıldığı ATV Gündem Özel programında, şunları söyledi: "Sandık güvenliğini sağlamak için yasal düzenleme yaptık. Bununla da yetinmedik, sandık başkanının istemesi halinde güvenlik gö revlilerinin oy verme işlemini de takip edebilmesinin önünü açtık. Terör örgütü yandaşlarının 'kullandığın oyu cep telefonu ile çekip bize göstereceksin' diye tehdit ettiğini duyuyoruz. Cep telefonu ile sandık başına gidilmeyecek. Valilerimiz emniyet müdürlerimiz jandarma tedbirlerini en üst düzeyde alacak."

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il mitinglerini dün Erzurum ve Ağrı ile tamamladı. 12 Haziran öncesi son mesajları, "Oyunuzu heba etmeyin. Kirli ittifaklara, kirli senaryolara, Türkiye'nin geleceğine kurulan tuzaklara değil; geleceğinize oy verin." şeklinde oldu. Aynı şekilde, birbirlerinin yedeği, statüko partilerine oy verilmemesi çağrısında da bulundu. Oyların heba edilmemesini tavsiye eden Erdoğan, "Sizi temsil edemeyecek, hizmet getiremeyecek partilerde oyumuzu heba etmeyelim. Gelin 12 Haziran'da güç birliği yapalım. Çetelerin kontrolündekilere, milli manevi değerlerden hazzetmeyenlere, ezandan hazzetmeyenlere değil, kardeşliğe güç verin." diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, Erzurum'da sık sık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Kalabalığa, "6-0'a var mıyız Erzurum?" diye seslenen AK Parti lideri, MHP'nin sloganına atıf yaparak, "Erzurum ses ver. Bakalım ne diyor?" dedi. Kalabalığın tezahüratı üzerine meydana asılı olan, "Erzurum ses verdi, AK Parti dedi." afişini gösterdi ve yazıyı tekrarladı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Haberal'da para bol, imkan bol: "Zonguldak'ta bir milletvekili adayı var (Mehmet Haberal), içeride tutuklu. CHP'nin adayı. Maşallah evlere bol bol koliler dağıtıyor. Kolilerde afişleri... E ne yapsın para bol, imkan bol. Dışarıda da propagandistleri var. Ey CHP sen busun, bu."

Ülkücülerden oy istedi: "MHP'ye oy vermiş, gönül vermiş ülkücü kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Gelin bir kez daha 'demokrasi, özgürlük' diyelim. Gelin bir kez daha 'hizmet siyaseti' diyelim, 'eser siyaseti' diyelim. Kardeşler, futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz."

Bahçeli, Diyarbakır'da terör örgütüyle ilgili tek kelime etmedi: "Bahçeli sağ olsun Diyarbakır'a gitti. Onda mutluyum. Ama Diyarbakır'da BDP'yle ilgili, terör örgütüyle ilgili bir kelam edemedi. Orada da konuş."

Kedi ulaşamayacağı ciğere 'mındar' dermiş: "Meşgul olacakları tek konu var: Dedikodu. Tilki yetişemediği üzüme koruk, kedi de ciğere mındar dermiş. Hızlı tren olayından da hiç şüpheniz olmasın. Biz yapacağız dersek yaparız. Hızlı tren Erzurum'a da gelecek, burada kalmayacak, Kars'a da gidecek."  Zaman

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.