Sait Özdemir: Kitap Fuarının Ardından Askıda Kitap Uygulaması

Sait Özdemir: Kitap Fuarının Ardından Askıda Kitap Uygulaması
Bir beyefendiye kitap imzalayıp verdiğimde kitabın parasını ödedikten sonra bir kitap parası daha vererek hocam askıda bir kitap olsun parası olmayan birine benim yerime kitap verebilirsiniz demesi oldukça hoşuma gitti doğrusu.

29 Ocak -06 Mart 2021 tarihleri arasında iki yıl aradan sonra TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Çukurova 14. Kitap Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi standında kitaplarımızı imzalama ve okurlarla hasbihal etme, yeni okurlarla tanışma imkanına kavuşmuş olduk.

Çukurova 14. Kitap Fuarı’nda 300’e yakın yayınevi binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca 55 kültür etkinliği ve 250’nin üzerinde imza günü ile bu yıl da Çukurova Kitap Fuarı, bölgenin en büyük kitap fuarı olmasından aldığı güçle unutulmaz buluşmalara imza attı.

Pandeminin zor koşullarına rağmen Adana’da Kitap’a yoğun ilgi vardı. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri yapılan imza günlerine ilgi o kadar fazla idi ki, insanlar fuar alanına girmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Aşırı yoğunluktan dolayı içeri girmeyip geri dönenler olduğu belirtildi. Bu nedenle iki yıl aradan sonra açıkçası yazarlar olarak böyle bir ilgi ve alakanın olacağını tahmin edememiştik.

Kitapseverler yazarlar ve yayınevleriyle buluşmayı, kültürel etkinliklere katılmayı özledi. Adana’ya yakın şehirler Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki okurlar da kitap fuarı için gelmeleri fuarı adeta bir şenlik havasına döndürdü. Bu durum kitaba olan ilginin olumsuz koşullar da olsa azalmayacağına inancımı güçlendirmiş oldu.

Her fuarın belli bir katılımcı kitlesi olduğunu ve her fuarın farklı kesimlere hitap ettiğini düşündüğümüzde kitap fuarı çok geniş bir kesime hitap etmektedir.

Kitap fuarları yaşlısı, genci, çocuğu fark etmeden 7’den 70’e herkese hitap eden, herkesin katıldığı bir fuar olma özelliğini taşımaktadır.

Bu yıl kitap fuarında imza gününde yaşadığım bir güzel olayı daha çok artması dileğimle paylaşmak istiyorum. Yanında sekizinci sınıfa giden çocuğu ile birlikte İstanbul’dan Adana’ya ziyarete gelen ve emlak işi ile uğraştığını söyleyen bir beyefendiye kitap imzalayıp verdiğimde kitabın parasını ödedikten sonra bir kitap parası daha vererek hocam askıda bir kitap olsun parası olmayan birine benim yerime kitap verebilirsiniz demesi oldukça hoşuma gitti doğrusu.

Böyle bir uygulamanın diğer gıda ve ihtiyaç maddelerinde olduğu gibi yurt çapında askıda kitap uygulamasının yaygınlaştırılmasının sağlıklı olacağı düşüncesindeyim.

Kitaba olan ilginin olumsuz koşullar da olsa azalmayacağına inancım tam. Yeni bir kitap fuarının heyecanıyla büyük bir istek ve keyifle, bol fuarlı, bol kitaplı günlerde buluşmak umuduyla.

yazının devamı..

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum