Sağlık Personelleri ‘RESUSİST- 2019 ADANA Eğitimi’ İle Bilgilerini Tazeledi

Sağlık Personelleri ‘RESUSİST- 2019 ADANA Eğitimi’ İle Bilgilerini Tazeledi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği işbirliğiyle “RESUSİST- 2019 ADANA” eğitimi düzenlendi.

cu-029.jpg

Sağlık Personelleri ‘RESUSİST- 2019 ADANA Eğitimi’ İle Bilgilerini Tazeledi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği işbirliğiyle “RESUSİST- 2019 ADANA” eğitimi düzenlendi. İlk ve acil yardım alanında çalışan/eğitim gören yaklaşık 450 sağlık personeli ve adayıyla güncel bilgilerin paylaşılması amacıyla yapılan etkinlikte, hastane öncesi alanda tıbbi müdahalenin önemi vurgulandı.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen etkinliğin açılış törenine Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, Adana İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Hizmetleri Başkanı Dt. Süleyman Dilek, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Reyhan Mazı ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Program Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Azade Sarı, hastane öncesi alanda çalışanların bazı durumlarda tedavi seçeneklerine çok kısa sürede karar vermek ve bu kararı uygulamak zorunda olduklarını ve bu kararları verebilmek için de bilgilerinin daima güncel olması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Boyan: “Çağı Yakından Takip Edin…”

ÇÜ Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan hastane öncesi alanda çalışan sağlık personelinin mesleklerinin çok kutsal olduğunu, ölümle yaşam arasında verilen mücadelede insanların yanı başında, hayata tutunmaları için çok zor koşullar altında fedakârca ve büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Öğrencilere hitaben konuşan Prof. Dr. Boyan, hem mezuniyet öncesi hem de mezuniyet sonrası dönemde yeni gelişmeleri öğrenmelerinin çağı takip etmeleri açısından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Boyan, bu gibi toplantılara sık sık katılmaları, eğitim toplantılarını takip etmeleri, güncel konularla yakından ilgilenmeleri önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Erdoğan: “Akademik Bilgilerin Yenilenmesi Etkinliklerini Destekliyoruz.”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da, hastane öncesi alanda çalışmanın zorluklarına değinerek acil durumlarda hastaların kurtarılmasının özverili çalışmayla yapılabileceğini belirtti. Prof. Dr. Erdoğan, “Bu anlamda üniversitemizin akademik bilgilerin yenilenmesi için yapılan toplantıları daima destekliyoruz.” dedi.

Vaka Gösterisi Ayakta Alkışlandı

Gün boyu devam eden programda ÇÜ Abdi Sütcü SHMYO İlk ve Acil Yardım öğrencileri ve Adana 112 İl Ambulans Servisi’nde çalışan Prm. Esra Yenisöz Yiğit, “Temel Yaşam Desteği Uygulaması, Otomatik Eksternal Defibrilatör ve Mekanik Göğüs Kompresyon Cihazı” kullanarak yaptıkları vaka gösterisinde büyük beğeni topladılar.

Sunum aralarında ayrıca maketler üzerinde temel yaşam desteği uygulamaları ve endotrakeal entübasyon yarışması düzenlendi. Yarışmada ilk 3’e giren katılımcılara ATT Derneği tarafından ödüller verildi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.